Toimenpiteet reaaliaikaisen suojauksen toimintahäiriön ilmetessä

Tässä kohdassa on esimerkkejä reaaliaikaisen suojaustoiminnon käyttöön liittyvistä ongelmista sekä ohjeita vianmääritykseen.

Reaaliaikainen suojaus on pois käytöstä

Jos käyttäjä on epähuomiossa poistanut reaaliaikaisen suojauksen käytöstä, se on syytä aktivoida uudelleen. Jos haluat ottaa reaaliaikaisen suojauksen takaisin käyttöön, siirry ohjelman pääikkunassa kohtaan Asetukset ja valitse Tietokoneen suojaus > Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus.

Jos reaaliaikainen suojaus ei käynnisty järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, se johtuu yleensä siitä, että Ota reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus käyttööni -asetus on poistettu käytöstä. Varmista, että tämä asetus on käytössä, kohdassa Lisäasetukset > Suojaukset > Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus.

Reaaliaikainen suojaus ei havaitse tai puhdista tartuntoja

Varmista, ettei tietokoneeseen ole asennettu muita virustorjuntaohjelmia. Jos virustorjuntaratkaisuja on asennettu useita, ne voivat olla keskenään ristiriidassa. Suosittelemme poistamaan muut virustorjuntaohjelmat tietokoneesta ennen ESETin asentamista.

Reaaliaikainen suojaus ei käynnisty

Jos reaaliaikainen suojaus ei käynnisty tietokoneen käynnistyksen yhteydessä (ja Ota reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus käyttöön -asetus on valittuna), ohjelma saattaa olla ristiriidassa muiden sovelluksien kanssa. Voit ratkaista ongelman luomalla ESET SysInspector-lokin ja lähettämällä sen ESETin tekniseen tukeen analysoitavaksi.