Reaaliaikaisen suojauksen tarkistaminen

Reaaliaikaisen suojauksen toiminta voidaan varmistaa lataamalla testitiedosto osoitteesta www.eicar.com. Testitiedosto on vaaraton tiedosto, joka kaikkien virustorjuntaohjelmien pitäisi havaita. Tiedoston on luonut EICAR (European Institute for Computer Antivirus Research) ja sillä testataan virustentorjuntaohjelmien toiminta.

Tiedosto on ladattavissa osoitteesta http://www.eicar.org/download/eicar.com
Kun annat tämän URL-osoitteen selaimeen, näkyviin tulee uhan poistamisesta ilmoittava viesti.