Verkon tarkastus

Verkon tarkastus voi auttaa tunnistamaan luotetun verkon (koti- tai työverkko) haavoittuvuuksia, kuten avoimia portteja tai reitittimen heikon salasanan. Lisäksi se kokoaa luettelon yhdistetyistä laitteista tyypin mukaan (esim. tulostin, reititin, mobiililaite) luokiteltuna, jotta tiedät, mitä kotiverkkoosi on yhdistetty (esim. pelikonsoli, IoT-laite tai jokin muu älykodin laite).

Verkon tarkastus auttaa tunnistamaan reitittimen haavoittuvuudet ja korottaa suojaustasoa, kun yhteys on muodostettu tuntemattomaan verkkoon.

Verkon tarkastus ei määritä reitittimen kokoonpanoa uudelleen puolestasi. Sinun on tehtävä muutokset itse reitittimen oman käyttöliittymän kautta. Kotireitittimet voivat olla erittäin alttiita haittaohjelmille, joilla käynnistetään hajautettuja palvelunestohyökkäyksiä (DDoS). Jos käyttäjä ei ole vaihtanut reitittimen oletussalasanaa, hakkerit voivat arvata salasanan helposti, päästä kirjautumaan reitittimeen ja määrittää sen kokoonpanon uudelleen tai vaarantaa verkon turvallisuuden.

warning

Kannattaa ehdottomasti laatia vahva salasana, joka on riittävän pitkä ja jossa on numeroita, erikoismerkkejä ja isoja kirjaimia. Salasanan selvittämistä voi vaikeuttaa käyttämällä erilaisten merkkityyppien yhdistelmää.

Jos verkko, johon olet muodostanut yhteyden, on määritetty luotetuksi, voit merkitä verkon ”Omaksi verkoksi”. Valitse Merkitse ”Omaksi verkoksi”, jos haluat lisätä Oma verkko -merkinnän verkkoon. Tämä merkintä näkyy verkon vieressä koko ajan, kun ESET Smart Security Premium on käytössä, jotta verkko on koko ajan tiedossa ja suojaus pysyy parempana. Valitse Poista merkintä ”Oma verkko”, niin merkintä poistetaan.

Kunkin verkkoon yhdistetyn laitteen vieressä näytetään perustietoja luettelonäkymässä. Napsauta laitetta, niin voit muokata laitetta tai katsoa lisätietoja siitä.

Avattavan Verkot-valikon avulla voit suodattaa laitteita seuraavien ehtojen perusteella:

Tiettyyn verkkoon yhdistetyt laitteet

Kaikkiin verkkoihin yhdistetyt laitteet

luokittelemattomat laitteet

Napsauta laitteen kuvaketta , jos haluat muokata laitetta tai tarkastella yksityiskohtaisia tietoja laitteesta. Viimeksi yhdistetyt laitteet näkyvät reititintä lähimpinä, jotta ne on helppo tunnistaa.

Valitse, ilmoitetaanko uudesta verkossa havaitusta laitteesta, napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa hammaspyörää GEAR.

Valitse Tarkista verkko, jos haluat tarkistaa sen verkon manuaalisesti, johon olet muodostanut yhteyden. Tarkista verkko on käytettävissä vain luotettavassa verkossa. Katso lisätietoja verkkoasetusten tarkastelemisesta tai muokkaamisesta kohdasta Verkkoyhteysprofiilit.

Valitse seuraavista tarkistusvaihtoehdoista:

Tarkista kaikki

Tarkista vain reititin

Tarkista vain laitteet

warning

Tee verkkotarkistuksia vain luotettavassa verkossa! Jos teet tämän epäluotettavissa verkoissa, huomioi mahdolliset vaarat.

PAGE_HOMENETWORK

Kun tarkistus on valmis, näkyviin tulee ilmoitus, jossa on linkki laitteen perustietoihin. Voit myös kaksoisnapsauttaa epäilyttävää laitetta luettelossa tai kaikuluotainnäkymässä. Valitse Vianmääritys, jos haluat tarkastella viimeksi estettyä liikennettä. Lisätietoja palomuurin vianmäärityksestä.

Verkon tarkastus -moduulissa näkyy kahdenlaisia ilmoituksia:

Verkkoon on liitetty uusi laite – tulee näkyviin, jos tuntematon laite muodostaa verkkoyhteyden käyttäjän ollessa yhteydessä verkkoon.

Uusi verkkolaite löydettiin – tulee näkyviin, jos muodostat luotettavan verkon yhteyden uudelleen ja verkossa on tuntematon laite.

note

Molemmissa ilmoituksissa on tieto siitä, että valtuuttamaton laite yrittää muodostaa yhteyttä verkkoosi. Voit katsoa laitetiedot valitsemalla Näytä laite / Näytä laitteet.

Mitä Verkon tarkastus -moduulissa laitteiden kohdalla näkyvät kuvakkeet tarkoittavat?

ICON_STAR

Keltainen tähtikuvake ilmaisee laitteet, jotka ovat uusia verkossa tai jotka ESET on havainnut ensimmäistä kertaa.

ICON_CAUTION

Keltainen huomiokuvake ilmaisee, että reitittimessä saattaa olla haavoittuvuuksia. Saat tarkempia tietoja ongelmasta napsauttamalla kuvaketta tuotteessa.

ICON_WARNING

Punainen varoituskuvake ilmaisee laitteille, että reitittimessä on haavoittuvuuksia ja että se on saattanut saada tartunnan. Saat tarkempia tietoja ongelmasta napsauttamalla kuvaketta tuotteessa.

ICON_INFO

Sininen kuvake saattaa tulla näkyviin, kun ESET-tuotteella on antaa reititintä koskevia lisätietoja. Se ei kuitenkaan edellytä toimia heti, koska mitään tietoturvariskiä ei ole. Saat tarkempia tietoja napsauttamalla kuvaketta tuotteessa.