Verkkoyhteydet

Verkkoyhteydet-osiossa on luettelo aktiivisista ja odottavista yhteyksistä. Tämä auttaa hallitsemaan sovelluksia, joista muodostetaan lähteviä yhteyksiä.

PAGE_EPFW_STATUS

Napsauta kaaviokuvaketta ICON_GRAPH, niin Verkkotoiminto tulee näkyviin.

Ensimmäisellä rivillä on sovelluksen nimi ja tiedonsiirtonopeus. Voit tarkastella sovelluksen muodostamia yhteyksiä (ja yksityiskohtaisia tietoja) napsauttamalla >.

Sarakkeet

Sovellus/Paikallinen IP – Sovelluksen nimi, paikalliset IP-osoitteet ja tietoliikenneportit.

Etä-IP – Tietyn etätietokoneen IP-osoite ja porttinumero.

Protokolla – Käytettävä tiedonsiirtoprotokolla.

Nopeus ylöspäin/Nopeus alaspäin – Lähtevien ja saapuvien tietojen nykyinen nopeus.

Lähetetty/Vastaanotettu – Yhteyden kautta vaihdettujen tietojen määrä.

Näytä tiedot – Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää valitun yhteyden yksityiskohtaiset tiedot.

Napsauta yhteyttä hiiren kakkospainikkeella, jos haluat tarkastella muun muassa seuraavia lisäasetuksia:

Selvitä isäntänimet – Kaikki verkko-osoitteet näytetään mahdollisuuksien mukaan DNS-muodossa, ei numeerisen IP-osoitteen muodossa.

Näytä vain TCP-protokollayhteydet – Tässä luettelossa näytetään vain TCP-protokollaohjelmistoon kuuluvat yhteydet.

Näytä kuunneltavat yhteydet – valitse tämä asetus, jos haluat näyttää vain ne yhteydet, joissa ei tällä hetkellä ole liikennettä, mutta järjestelmä on avannut portin ja odottaa yhteyden muodostamista.

Näytä tietokoneen sisäiset yhteydet – Valitse tämä asetus, jos haluat näyttää vain ne yhteydet, joissa etäpuolena on paikallinen järjestelmä eli niin kutsutut localhost-yhteydet.

Päivitysnopeus – Valitse aktiivisten yhteyksien päivitystaajuus.

Päivitä nyt – Lataa Verkkoyhteydet-ikkunan uudelleen.

Seuraavat vaihtoehdot ovat käytettävissä vain, kun sovellusta tai prosessia (ei aktiivista yhteyttä) napsautetaan:

Estä tietoliikenne väliaikaisesti prosessia varten – Estää sovelluksen nykyiset yhteydet. Uutta yhteyttä muodostettaessa palomuuri käyttää ennalta määritettyä sääntöä. Asetusten kuvaukset löytyvät kohdasta Palomuurisäännöt.

Salli tietoliikenne väliaikaisesti prosessia varten – Sallii sovelluksen nykyiset yhteydet. Uutta yhteyttä muodostettaessa palomuuri käyttää ennalta määritettyä sääntöä. Asetusten kuvaukset löytyvät kohdasta Palomuurisäännöt.