Palomuurisäännöt

Palomuurisäännöt edustavat ehtojen ryhmää, jonka avulla voidaan testata mielekkäästi kaikkia verkkoyhteyksiä ja ehtoihin liittyviä toimenpiteitä. Palomuurin sääntöjen avulla voit määrittää toiminnot, jotka suoritetaan eri tyyppisiä verkkoyhteyksiä muodostettaessa.

Säännöt arvioidaan ylhäältä alaspäin ja näet niiden prioriteetin ensimmäisessä sarakkeessa. Ensimmäisen täsmäävän säännön toimenpidettä käytetään kaikille arvioitaville verkkoyhteyksille.

Yhteydet voi jakaa saapuviin ja lähteviin yhteyksiin. Saapuvissa yhteyksissä etälaite yrittää muodostaa yhteyden paikalliseen järjestelmään. Lähtevät yhteydet toimivat vastakkaisella tavalla – paikallinen järjestelmä muodostaa yhteyden etälaitteeseen.

Jos uusi tuntematon yhteys havaitaan, sen sallimista tai estämistä on harkittava huolellisesti. Ei-toivotut, suojaamattomat tai tuntemattomat yhteydet voivat vaarantaa järjestelmän turvallisuuden. Jos muodostat tällaisen yhteyden, kehotamme sinua kiinnittämään erityistä huomiota etälaitteeseen ja sovellukseen, joka yrittää muodostaa yhteyden tietokoneeseesi. Monissa tietomurroissa yritetään hankkia ja lähettää yksityisiä tietoja tai ladata haitallisia sovelluksia isäntinä toimiviin työasemiin. Palomuurin avulla voit havaita ja katkaista tällaiset yhteydet.

Voit tarkastella ja muokata palomuurisääntöjä kohdassa Lisäasetukset > Suojaukset > Verkon käytön suojaus > Palomuuri > Säännöt > Muokkaa.

Jos sinulla on useita palomuurisääntöjä, voit käyttää suodatinta vain tiettyjen sääntöjen näyttämiseen. Voit suodattaa palomuurisääntöjä valitsemalla Palomuurisäännöt-luettelon yläpuolelta Lisää suodattimia. Voit suodattaa säännöt seuraavien kriteerien perusteella:

Alkuperä

Suunta

Toimenpide

Saatavuus

Oletusarvoisesti ennalta määritetyt palomuurisäännöt on piilotettu. Jos haluat näyttää kaikki ennalta määritetyt säännöt, poista käytöstä Piilota valmiit (ennalta määritellut) säännöt -kohdan vieressä oleva vaihtopainike. Voit poistaa nämä säännöt käytöstä, mutta et voi poistaa ennalta määritettyä sääntöä.

note

Hae sääntöjä napsauttamalla hakukuvaketta ICON_SCAN ylhäällä oikealla.

Sarakkeet

Prioriteetti – Säännöt arvioidaan ylhäältä alas ja näet niiden prioriteetin ensimmäisessä sarakkeessa.

Käytössä – Näyttää onko sääntö käytössä vai pois käytöstä. Sääntö aktivoidaan valitsemalla sääntöä vastaava valintaruutu.

Sovellus – Sovellus, jota sääntö koskee.

Suunta – Yhteyden suunta (tuleva/lähtevä/molemmat).

Toimenpide – Näyttää yhteyden statuksen (estä/salli/kysy).

Nimi – Säännön nimi. ESET-kuvake ICON_HELP_PRODUCT edustaa ennalta määritettyä sääntöä.

Käytetyt ajat – Säännön soveltamisen kertojen kokonaismäärä.

Napsauta laajennuskuvaketta ICON_EXPAND näyttääksesi säännön tiedot.

DIALOG_EPFW_APP_TREE_RULES_PAGE

Valvontaelementit

LisääLuo uuden säännön.

MuokkaaMuokkaa aiemmin luotua sääntöä.

Poista – Poistaa aiemmin luodun säännön.

Kopioi – Luo kopion valitusta säännöstä.

UP_DOWN Ylin/ylös/alas/alin – Tämän avulla voit muokata sääntöjen tärkeystasoa (säännöt arvioidaan ylimmästä alimpaan).