Varkaudenesto

Henkilökohtaiset laitteet ovat aina alttiina varastamiselle tai katoamiselle, kun kuljemme kotoa töihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Varkaudenesto on ominaisuus, joka parantaa käyttäjän turvallisuutta, jos laite katoaa tai varastetaan. Varkaudenesto tarjoaa mahdollisuuden valvoa kadonneen tai varastetun laitteen käyttöä ja jäljittää kadonnutta laitetta ESET HOME-palvelussa IP-osoitteen avulla ja näin auttaa saamaan laite takaisin ja suojaamaan henkilökohtaisia tietoja.

Kun käytössä ovat nykyaikaiset tekniikat, kuten maantieteellinen IP-osoitehaku, Web-kameran kuvat, käyttäjätilin suojaus ja laitevalvonta, Varkaudenesto voi auttaa sinua ja viranomaisia paikantamaan tietokoneesi tai laitteesi, jos se katoaa tai varastetaan. ESET HOME -palvelussa voit nähdä, mitä toimintoja tietokoneellasi tai laitteellasi tehdään.

Lisätietoja ESET HOME -palvelun Varkaudenesto -toiminnoista on ESET HOME -online-ohjeessa.

important

Varkaudenesto ei välttämättä toimi oikein tietokoneilla käyttäjätilien hallinnan rajoitusten vuoksi.

Kun olet ottanut Varkaudenesto -ohjelman käyttöön, voit optimoida laitteesi suojauksen kohdassa Ohjelman pääikkuna > Asetukset >Tietoturvatyökalut > Varkaudenesto.

IDH_PAGE_ANTITHEFT

Optimointivaihtoehdot

Tekaistua tiliä ei ole luotu

Tekaistun tilin luominen parantaa mahdollisuuksiasi löytää kadonnut tai varastettu laite. Jos merkitset laitteesi puuttuvaksi, Varkaudenesto voi estää aktiivisten käyttäjätilien käytön arkaluonteisten tietojesi suojaamiseksi. Jokainen, joka yrittää käyttää laitetta, voi käyttää vain tekaistua tiliä. Tekaistu tili on vierastili, jolla on rajoitetut oikeudet. Sitä käytetään oletusjärjestelmätilinä, kunnes laite on merkitty talteen saaduksi – se estää ketään kirjautumasta muille käyttäjätileille tai pääsemästä käyttäjän tietoihin.

note

Aina kun joku kirjautuu tekaistulle tilille, kun tietokoneesi on normaalissa tilassa, sinulle lähetetään sähköpostitse ilmoitus, jossa on tietoja epäilyttävästä toiminnasta tietokoneellasi. Saatuasi sähköposti-ilmoituksen, voit päättää, haluatko merkitä tietokoneen puuttuvaksi.

Voit luoda tekaistun tilin valitsemalla Luo tekaistu tili, kirjoittamalla tekaistun tilin nimen tekstikenttään ja valitsemalla Luo.

Kun olet luonut tekaistun tilin, valitse Tekaistun tilin asetukset ja nimeä tili uudelleen tai poista se.

Windows-tilien salasanojen suojaus

Käyttäjätiliäsi ei ole suojattu salasanalla. Saat tämän optimointivaroituksen, jos vähintään yhtä käyttäjätiliä ei ole suojattu salasanalla. Salasanan luominen kaikille käyttäjille (paitsi tekaistulle tilille) tietokoneella ratkaisee tämän ongelman.

Jos haluat luoda salasanan käyttäjätiliä varten, valitse HallinnoiWindows-tilejä ja vaihda salasanaa tai noudata alla olevia ohjeita:

1.Paina CTRL+Alt+Delete näppäimistölläsi.

2.Valitse Vaihda salasana.

3.Jätä Vanha salasana -kenttä tyhjäksi.

4.Kirjoita salasana Uusi salasana- ja Vahvista salasana -kenttiin ja paina Enter.

Automaattinen kirjautuminen Windows-tileille

Käyttäjätililläsi on automaattinen sisäänkirjautuminen käytössä; siksi tiliäsi ei ole suojattu luvattomalta käytöltä. Saat tämän optimointivaroituksen, jos ainakin yhdellä käyttäjätilillä on automaattinen sisäänkirjautuminen käytössä. Valitse Poista automaattinen kirjautuminen käytöstä tämän optimointiongelman ratkaisemiseksi.

Automaattinen kirjautuminen tekaistulle tilille on käytössä

Automaattinen kirjautuminen on käytössä tekaistulla tilillä laitteellasi. Kun laite on normaalissa tilassa, emme suosittele käyttämään automaattista kirjautumista, koska se voi aiheuttaa ongelmia oikean käyttäjätilisi käytössä tai lähettää vääriä hälytyksiä kadonneesta tietokoneesta. Valitse Poista automaattinen kirjautuminen käytöstä tämän optimointiongelman ratkaisemiseksi.