Selaimen tietosuoja & suojaus

Voit ottaa Selaimen tietosuoja & suojaus -ominaisuuden käyttöön mukautetulla laajennuksella, joka on käytettävissä tuetuissa selaimissa (vain Google Chrome, Mozilla Firefox ja Microsoft Edge).

Laajennuksen asentaminen ja ottaminen käyttöön:

1.Varmista, että käytät tuotteen ESET Smart Security Premium uusinta versiota, ja käynnistä tietokone uudelleen päivityksen jälkeen.

2.Avaa selain.

3.Laajennus on asennettu selaimeesi.

4.Ota laajennus käyttöön, niin selaimen ja laajennuksen tietosivu tulee näkyviin.

Selaimen tietosuoja & suojaus -selainlaajennuksen päävalikko on jaettu seuraaviin osiin:

Yleiskatsaus

Turvallinen haku

Ota ominaisuus käyttöön ja katso, mitä tuloksia on turvallista napsauttaa, valitsemalla vaihtokuvake MODULE_INACTIVE kohdan Tarkista hakutulokset vierestä. Turvallinen haku arvioi luetellut linkkien osoitteet, eikä se välttämättä tarkoita, ettei sivusto sisällä haittaohjelmia. Tunnistusohjelmamme havaitsee sitten kaikki verkkosivuston haittaohjelmat.

Selaimen puhdistus

Poista selaustietosi tai määritä säännölliset puhdistukset. Voit lisätä verkkosivustoja, joissa haluat hyväksyä evästeet ja pysyä kirjautuneena sisään myös selaimen puhdistuksen jälkeen lisäämällä ne luetteloon.

Kertaluonteinen puhdistus – Valitse avattavasta valikosta aikaväli ja poistettava tietotyyppi. Voit valita vaihtoehdoista kaikki tiedot, yksityiset ja mukautetut valinnat.

Säännöllinen puhdistus – Ota ominaisuus käyttöön valitsemalla vaihtokuvake MODULE_INACTIVE kohdan Säännöllinen puhdistus vierestä. Valitse avattavasta valikosta aikaväli ja säännöllisesti poistettava tietotyyppi. Voit valita vaihtoehdoista kaikki tiedot, yksityiset ja mukautetut valinnat.

Mukautetut tiedot -vaihtoehto sisältää seuraavat luokat:

Selaushistoria

Lataa historia

Evästeet ja verkkosivustojen tiedot

Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot

Salasanat ja kirjautumistiedot

Lomakkeen automaattisen täytön tiedot

Metatietojen puhdistus

Metatietojen puhdistus -ominaisuus valvoo mediatiedostojen, asiakirjojen ja muiden tuettujen tiedostomuotojen EXIF-metatietojen kautta mahdollisesti paljastuvia tietosuojatietoja. Voit poistaa metatiedot valitsemalla vaihtokuvakkeen MODULE_INACTIVE kohdan Puhdista metatiedot aina, kun lataat kuvan vierestä.

important

Sinun on käynnistettävä selain uudelleen varmistaaksesi, että Metatietojen puhdistus toimii oikein.

Voit ottaa käyttöön ilmoitusten näyttämisen metatietojen puhdistamisen jälkeen valitsemalla vaihtokuvakkeen MODULE_INACTIVE kohdan Saa ilmoituksia selaimessa vierestä.

Verkkosivuston asetusten tarkistus

Tarkastele ja hallitse verkkosivustojen käyttöoikeuksia, niin voit hallita helposti, mitä tietoja verkkosivustot voivat käyttää.

Ilmoitukset – Tarkista, mitkä verkkosivustot voivat sallia/estää ilmoituksia vai haluatko selainlaajennuksen kysyvän sinulta joka kerta.

Lisäasetukset

Selaimen puhdistus

Evästeiden lisäasetukset

Luettelo verkkosivustoista, joissa haluat hyväksyä evästeet ja pysyä kirjautuneena sisään myös selaimen puhdistuksen jälkeen. Kirjoita URL-osoite tekstikenttään ja valitse Lisää. Voit poistaa sen milloin tahansa luettelosta napsauttamalla miinuskuvaketta ICON_REMOVE_DOMAIN tietyn verkkosivuston vierestä.

Sivun alareunassa on luettelo ehdotetuista toimialueista, jotka ovat tällä hetkellä avattavissa selaimessa. Jos et näe tiettyä verkkosivustoa, valitse Päivitä luettelo ja lisää se hyväksyttyjen evästeiden luetteloon napsauttamalla pluskuvaketta ICON_ADD.

Verkkosivuston asetusten tarkistus

Tarkastele ja hallitse verkkosivustojen käyttöoikeuksia, niin voit hallita helposti, mitä tietoja verkkosivustot voivat käyttää.

Ilmoitukset – Tarkista, mitkä verkkosivustot voivat sallia/estää ilmoituksia vai haluatko selainlaajennuksen kysyvän sinulta joka kerta.

Ulkoasu

Mukauta käyttöliittymän värimaailmaa mieltymystesi mukaan. Voit valita haluamasi värimaailman valitsemalla Vaalea- tai Tumma-valintaruudun.