Pelitila

Pelitila on suunnattu käyttäjille, jotka vaativat ohjelmiston keskeytymätöntä käyttöä, jotka eivät halua ilmoitus-/hälytysikkunoiden häiritsevän ja jotka haluavat minimoida suorittimen (CPU) kuormituksen. Pelitila voidaan ottaa käyttöön myös esitysten aikana, jolloin virustentorjunta ei aiheuta keskeytystä. Kun tila otetaan käyttöön, kaikki ponnahdusikkunat poistetaan ja ajastimen toiminta lopetetaan kokonaan. Järjestelmän suojaus on kuitenkin käynnissä taustalla, mutta se ei vaadi käyttäjän toimenpiteitä.

Pelitilan voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä ohjelman pääikkunassa kohdassa Asetukset > Tietokoneen suojaus valitsemalla MODULE_INACTIVE tai MODULE_ENABLED kohdan Pelitila vierestä. Pelitilan käyttöönotosta aiheutuu tietoturvariski, minkä vuoksi tehtäväpalkin kuvake muuttuu oranssiksi ja tuo varoituksen näyttöön. Varoitus annetaan myös ohjelman pääikkunassa, jossa vaihtoehto Pelitila aktiivinen näkyy oranssina.

Kun aktivoit vaihtoehdon Ota pelitila käyttöön automaattisesti, kun sovelluksia suoritetaan koko näytön tilassa > Lisäasetukset > Työkalut > Pelitila, pelitila käynnistyy aina, kun käynnistät koko näytön sovelluksen, ja loppuu automaattisesti suljettuasi sovelluksen.

Aktivoi vaihtoehto Pelitilan automaattisen käytöstä poiston aikaväli, jos haluat määrittää ajan, jonka jälkeen pelitila poistetaan automaattisesti käytöstä.

note

Jos palomuuri on vuorovaikutteisessa tilassa ja pelitila otetaan käyttöön, Internet-yhteyden kanssa voi tulla ongelmia. Tämä voi olla haitallista, jos käynnistät pelin, joka vaatii Internet-yhteyden. Tavallisesti sinulta kysyttäisiin varmistus toiminnon suorittamiseen (jos yhteyssääntöjä tai -poikkeuksia ei ole määritetty), mutta pelitilassa käyttäjän toimenpiteitä ei vaadita. Tietoliikenteen voi sallia määrittämällä tietoliikennesäännön sovelluksille, joissa tämä ongelma saattaa ilmetä, tai käyttämällä palomuurissa jotakin toista suodatustilaa. Kannattaa muistaa, että jos pelitila on käytössä ja siirryt Web-sivulle tai sovellukseen, joka saattaa sisältää tietoturvariskin, se voidaan estää. Et kuitenkaan saa estämisestä minkäänlaista selitystä tai varoitusta, koska käyttäjän toimenpiteet on poistettu käytöstä.