Lokitiedostot

Tietoa tuotteen ESET Smart Security Premium lokikirjauksen asetuksista on kohdassaLisäasetukset > Työkalut > Lokitiedostot. Lokiasetusten avulla voidaan määrittää, miten lokeja hallitaan. Ohjelma poistaa vanhimmat lokit automaattisesti. Näin säästetään kiintolevytilaa. Voit valita seuraavat asetukset lokitiedostoille:

Kirjauksen vähimmäissisältö – Määrittää lokiin kirjauksen vähimmäissisällön:

Vianmääritystiedot – Kirjaa tietoa, jota tarvitaan ohjelman ja kaikkien yllä olevien merkintöjen hienosäätämiseen.

Informatiiviset – Kirjaa informatiiviset viestit, kuten onnistuneen päivityksen viestit sekä kaikki yllä olevat merkinnät.

Varoitukset – Kirjaa vakavat virheet ja varoitusviestit.

Virheet – Virheet, kuten tiedoston lataamisvirheet ja vakavat virheet, kirjataan.

Vakavat virheet – Vain vakavat virheet (esimerkiksi virustentorjunnan ja palomuurin käynnistävät virheet...) kirjataan.

note

Kaikki estetyt yhteydet tallennetaan, kun valitset Vianmääritys-vähimmäissisällön.

Poista automaattisesti tietueet, jotka ovat vanhempia kuin (päivää) -kohdassa määritettyä enimmäisikää vanhemmat lokimerkinnät poistetaan automaattisesti.

Optimoi lokitietueet automaattisesti – Jos tämä asetus on valittu, lokitiedostot eheytetään automaattisesti, jos prosenttiarvo on suurempi kuin Jos käyttämättömiä tietueita on enemmän kuin (%): -kentässä määritetty arvo.

Kun valitset Optimoi nyt, lokitiedostojen eheytys käynnistyy. Kaikki tyhjät lokimerkinnät poistetaan eheytyksen aikana, mikä parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa lokien käsittelyä. Tämä parannus näkyy erityisesti, jos lokit sisältävät hyvin paljon merkintöjä.

Ota tekstiprotokolla käyttöön -asetus mahdollistaaa lokien tallentamisen muussa tiedostomuodossa, joka on erillinen Lokitiedostoista:

Kohdehakemisto – Hakemisto, johon lokitiedostot tallennetaan (koskee vain teksti- ja CSV-muotoisia tiedostoja). Kullakin lokin osalla on oma tiedostonsa, jolla on ennalta määritetty nimi (esimerkiksi virlog.txt Havainnot-osiolle, jos käytät pelkkää tekstimuotoista tiedostoa lokien tallentamiseen).

Tyyppi – Jos valitset Teksti-tiedostotyypin, lokit tallennetaan tekstitiedostoon. Tiedot erotetaan toisistaan välilehtiin. Sama koskee pilkuin tiedot erottavaa CSV-tiedostomuotoa. Jos valitset vaihtoehdon Tapahtumat, lokit tallennetaan tiedoston sijasta Windowsin tapahtumalokiin, jota voi tarkastella Ohjauspaneelissa olevalla Event Viewer -työkalulla.

Poista kaikki lokitiedostot – Poistaa kaikki tallennetut lokit, jotka ovat valittuina avattavassa Tyyppi-valikossa. Lokien onnistuneesta poistamisesta näytetään ilmoitus.

note

Jotta voisimme ratkaista ongelmia nopeammin, ESET saattaa pyytää sinua antamaan lokeja tietokoneeltasi. ESET Log Collectorin avulla sinun on helppo kerätä tarvittavat tiedot. Lisätietoja ESET Log Collectorista on ESET-tietopankin artikkelissa.