IDS säännöt

Joissakin tilanteissa tietomurtojen tunnistuspalvelu (IDS) saattaa määrittää, että reitittimien ja muiden sisäisten verkkolaitteiden välinen tietoliikenne on mahdollinen hyökkäys. Voit esimerkiksi ohittaa IDS:n ja lisätä tunnetun turvallisen osoitteen IDS-järjestelmässä ohitetut osoitteet -luetteloon.

note

Yksityiskohtaiset ohjeet

Seuraavat ESET-tietopankin artikkelit saattavat olla käytettävissä vain englanniksi:

IP-osoitteen poissulkeminen IDS:stä tuotteessa ESET Smart Security Premium

IDS-sääntöjen hallinta

Lisää – luo uusi IDS-sääntö napsauttamalla tätä.

Muokkaa – napsauta tätä, jos haluat muokata olemassa olevaa IDS-sääntöä.

Poista – valitse sääntö ja napsauta tätä, jos haluat poistaa säännön IDS-sääntöjen luettelosta.

UP_DOWN Ylin/ylös/alas/alin – tämän avulla voit muokata sääntöjen tärkeystasoa (poikkeukset arvioidaan ylimmästä alimpaan).

CONFIG_EPFW_IDS_EXCEPTION

Sääntöeditori

Tunnistus – Tunnistuksen tyyppi.

Uhkan nimi – Voit määrittää uhkan nimen joillekin käytettävissä oleville tunnistuksille.

Sovellus – Valitse poissuljetun sovelluksen tiedostopolku napsauttamalla ... (esimerkki: C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). ÄLÄ KIRJOITA sovelluksen nimeä.

Etä-IP-osoite – Luettelo etä-IPv4- tai -IPv6-osoitteista, osoitealueista tai aliverkoista. Useat osoitteet on erotettava pilkuilla toisistaan.

Profiili – Voit valita verkkoyhteysprofiilin, johon tätä sääntöä sovelletaan.

Toimenpide

Esto – Jokaisella järjestelmäprosessilla on oma oletusarvoinen käytöksensä ja asetetut toimenpiteensä (esto tai salliminen). Jos haluat kumota oletusarvoisen käytöksen ESET Smart Security Premium -sovelluksen osalta, voit valita joko sen estämisen tai sallimisen alasvetovalikosta.

Ilmoitus – Valitse Kyllä, niin työpöytäilmoituksia voidaan näyttää tietokoneellasi. Valitse Ei, jos et haluat työpöytäilmoituksia. Valittavissa olevat arvot ovat Oletus/Kyllä/Ei.

Loki – Valitse Kyllä, jos haluat kirjata tapahtumia -lokitiedostoihin. Valitse Ei, jos et haluat kirjata tapahtumia lokiin. Käytettävissä olevat arvot ovat Oletus/Kyllä/Ei.

CONFIG_EPFW_IDS_EXCEPTION_EDIT

example

Jos haluat näyttää ilmoituksen ja tehdä lokikirjauksen aina, kun tapahtuma ilmenee:

1.Luo uusi IDS-sääntö valitsemalla Lisää.

2.Valitse jokin tietty tunnistus avattavasta Tunnistus-valikosta.

3.Valitse sen sovelluksen polku, jolle haluat ottaa tämän ilmoituksen käyttöön, napsauttamalla ...-painiketta.

4.Jätä Oletus-asetus valituksi avattavassa Esto-valikossa. Tämä asetus varmistaa, että perit oletustoiminnon, jonka ESET Smart Security Premium on ottanut käyttöön.

5.Määritä avattavien Ilmoitus- ja Loki-valikoiden arvoksi Kyllä.

6.Tallenna tämä ilmoitus valitsemalla OK.

example

Jos et halua näyttää toistuvaa tietyn tyyppiseen tunnistus liittyvää ilmoitusta, koska et pidä sitä uhkana:

1.Luo uusi IDS-sääntö valitsemalla Lisää.

2.Valitse tietty tunnistus avattavasta Tunnistus-valikosta, esimerkiksi SMB-istunto ilman suojauslaajennuksia tai TCP-portin tutkimushyökkäys.

3.Valitse avattavasta suuntavalikosta Saapuva, jos kyse on saapuvasta yhteydestä.

4.Määritä avattavan Ilmoita-valikon arvoksi Ei.

5.Määritä avattavan Loki-valikon arvoksi Kyllä.

6.Jätä Sovellus-kohta tyhjäksi.

7.Jos viesti ei tule tietystä IP-osoitteesta, jätä Etä-IP-osoitteet-kohta tyhjäksi.

8.Tallenna tämä ilmoitus valitsemalla OK.