Postiliikennesuojaus

IMAP(S) ja POP3(S) ovat kaikkein yleisimpiä sähköpostisovelluksessa sähköpostiviestien vastaanottamiseen käytettäviä protokollia. IMAP (Internet Message Access Protocol) -protokolla on toinen sähköpostien noutoon käytetyistä protokollista. IMAP-protokollalla on joitain etuja POP3:een nähden. Useat sähköpostisovellukset voivat esimerkiksi yhdistää samaan sähköpostilaatikkoon ja ylläpitää viestien tilatietoja kuten viestien merkitsemistä luetuksi, vastatuksi ja viestien poistamista. Tämän toiminnon sisältävä suojausmoduuli käynnistetään automaattisesti järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, ja se on sitten aktiivisena muistissa.

ESET Smart Security Premium suojaa näitä protokollia suojausta riippumatta siitä, mitä sähköpostisovellusta käytetään ja ilman, että sähköpostisovellus täytyisi määrittää uudelleen. Oletusarvoisesti kaikki POP3- ja IMAP-protokollien tietoliikenne tarkistetaan POP3-/IMAP-oletusporttinumeroista riippumatta.
MAPI protokollaa ei tarkisteta. Microsoft Exchange -palvelimen tietoliikenteen voi kuitenkin tarkistaa sähköpostisovelluksen, kuten Microsoft Outlookin, integrointimoduulilla.

note

ESET Smart Security Premium tukee myös IMAPS (585, 993)- ja POP3S (995) -protokollien tarkistusta, jotka käyttävät salattua kanavaa tietojen siirtämiseen palvelimen ja asiakkaan välillä. ESET Smart Security Premium tarkistaa tietoliikenteen käyttämällä SSL- (Secure Socket Layer) ja TLS- (Transport Layer Security) salausmenetelmää.

Salattu tietoliikenne tarkistetaan oletusarvoisesti. Jos haluat tarkastella skannerin asetuksia, siirry kohtaan Lisäasetukset > Suojaukset > SSL/TLS.

Jos haluat määrittää postiliikennesuojauksen, avaa Lisäasetukset > Suojaukset > Sähköpostisovelluksen suojaus > Postiliikennesuojaus.

Ota käyttöön postiliikennesuojaus – Kun tämä on käytössä, ESET Smart Security Premium tarkistaa postiliikenteen.

Voit valita tarkistettavat postiliikenneprotokollat napsauttamalla seuraavien asetusten vieressä olevia vaihtopainikkeita (oletusarvoisesti kaikkien protokollien tarkistus on käytössä):

Tarkista IMAP-postiliikenne

Tarkista IMAPS-postiliikenne

Tarkista POP3-postiliikenne

Tarkista POP3S-postiliikenne

Oletusarvoisesti ESET Smart Security Premium tarkistaa IMAPS- ja POP3S-tiedonsiirron tavallisissa porteissa. Jos haluat lisätä mukautettuja portteja IMAPS- ja POP3S-protokollille, lisää ne IMAPS-protokollan käyttämät portit- tai POP3S-protokollan käyttämät portit -kohdan vieressä olevaan tekstikenttään. Useat porttinumerot on erotettava toisistaan pilkuilla.

Ohitetut sovellukset – Voit ohittaa tiettyjä sovelluksia postiliikennesuojauksen tarkistuksesta. Hyödyllinen, kun internetin käytön suojaus aiheuttaa yhteensopivuusongelmia.

Ohitetut IP-osoitteet – Mahdollistaa tiettyjen etäosoitteiden ohittamisen postiliikennesuojauksen tarkistuksesta. Hyödyllinen, kun internetin käytön suojaus aiheuttaa yhteensopivuusongelmia.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP