Laitehallinnan sääntöeditori

Ulkoisille laitteille määritetyt säännöt näkyvät Laitehallinnan sääntöeditori -ikkunassa, jossa tietokoneeseen liitettäviä ulkoisia laitteita voidaan hallita yksityiskohtaisesti.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Tiettyjä laitteita voidaan sallia tai estää käyttäjä- tai käyttäjäryhmäkohtaisesti sääntökokoonpanoon määritettävien lisälaiteparametrien perusteella. Sääntöluettelossa on useita sääntökuvauksia, kuten nimi, ulkoisen laitteen tyyppi, suoritettava toiminto ulkoisen laitteen liittämisen jälkeen ja kirjausvakavuus. Katso myös Laitehallinnan sääntöjen lisääminen.

Voit tehdä hallintatoimenpiteitä säännölle valitsemalla Lisää tai Muokkaa. Voit luoda uuden säännön käyttämällä jonkin toisen valitun säännön ennalta määritettyjä asetuksia valitsemalla Kopioi. Sääntöä napsautettaessa näkyviin tulevat XML-merkkijonot voidaan kopioida leikepöydälle, tai ohjejärjestelmien järjestelmänvalvojat voivat viedä/tuoda nämä tiedot ja käyttää niitä esimerkiksi -palvelussa.

CTRL-näppäintä ja hiirinäppäintä painamalla voit valita useita sääntöjä ja tehdä niille kaikille toimenpiteitä, kuten siirtää niitä ylös- tai alaspäin luettelossa. Käytössä-valintaruutu poistaa säännön käytöstä tai ottaa sen käyttöön. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat säilyttää säännön.

Valitsemalla Täytä voit täyttää siirrettävän tietovälineen parametrit tietokoneeseesi liitettyjen laitteiden kohdalla.

Säännöt ovat luettelossa tärkeysjärjestyksessä niin, että etusijalla olevat säännöt ovat lähempänä yläpäätä. Sääntöjä voi siirtää napsauttamalla UP_DOWN Ylin/Ylös/Alas/Alin ja niitä voi siirtää yksitellen tai ryhmissä.

Lokimerkintöjä voi tarkastella ohjelman pääikkunassa kohdassa Työkalut > Lokitiedostot.

Laitehallinnan loki tallentaa kaikki tapaukset, joissa laitehallinta on käynnistynyt.