Lijst met regels

Regels worden in drie niveaus opgedeeld en in deze volgorde beoordeeld:

Filterregels (1): worden beoordeeld voorafgaand aan een antispam-, antivirus- en antiphishingscan

Regels voor de verwerking van bijlagen (2): worden beoordeeld tijdens een antivirusscan

Regels voor de verwerking van resultaten (3): worden beoordeeld na een antispam-, antivirus- en antiphishingscan

Regels met hetzelfde beoordelingsniveau worden gecontroleerd in de volgorde die wordt weergegeven in het venster Regels. U kunt alleen de volgorde voor regels op hetzelfde niveau wijzigen. Als u meerdere filterregels hebt, kunt u de volgorde ervan wijzigen. U kunt de volgorde ervan niet wijzigen door regels voor Verwerking van bijlagen vóór Filterregels te plaatsen, omdat de knoppen Omhoog/Omlaag niet beschikbaar zijn. Het is niet mogelijk om regels van verschillende Niveaus door elkaar te halen.

In de kolom Treffers wordt het aantal keer weergegeven dat de regel succesvol is toegepast. Als u een selectievakje (links van elke regelnaam) uitschakelt, wordt de overeenkomstige regel gedeactiveerd.

rule_list

Klik op Opnieuw instellen om de teller voor de geselecteerde regel in (de kolom Treffers) opnieuw in te stellen. Selecteer Weergeven om een configuratie te bekijken die is toegewezen vanuit ESET PROTECT-beleid.

important

Normaliter stop de beoordeling van regels voor regels met een lagere prioriteit als aan de voorwaarden van een regel wordt voldaan. Indien nodig kunt u echter een speciale Regelactie gebruiken met de naam Andere regels beoordelen om de beoordeling te laten doorgaan.

Toevoegen : hiermee wordt een nieuwe regel toegevoegd

Bewerken : hiermee wordt een bestaande regel bewerkt

Weergeven: hiermee kunt u een configuratie bekijken die is toegewezen vanuit het ESET PROTECT-beleid

Verwijderen: hiermee verwijdert u de geselecteerde regel

Omhoog: hiermee wordt de geselecteerde regel omhoog verplaatst in de lijst

Omlaag: hiermee wordt de geselecteerde regel omlaag verplaatst in de lijst

Opnieuw instellen: stelt de teller voor de geselecteerde regel in (de kolom Treffers)

note

Als er een nieuwe regel wordt toegevoegd of een bestaande regel wordt gewijzigd, worden berichten automatisch opnieuw gescand met de nieuwe/gewijzigde regels.