Overzicht

ESET Security for Microsoft SharePoint is een geïntegreerde oplossing die speciaal is ontworpen voor de Microsoft SharePoint-producten die worden uitgevoerd op Microsoft Windows Server in een zelfstandige of farmconfiguratie. De oplossing biedt effectieve en robuuste beveiliging tegen diverse typen malware, virussen en andere infiltraties. Met ESET Security for Microsoft SharePoint worden de bestanden beveiligd die zijn opgeslagen in de SharePoint-inhoudsdatabase. Door gebruikers geleverde bestanden die zijn opgeslagen in documentbibliotheken, assetbibliotheken, wikipagina's, ASP-pagina's, (JavaScript-)scripts en afbeeldingen die samen de SharePoint-site vormen, worden beveiligd.

ESET Security for Microsoft SharePoint beschermt uw inhoud:

te filteren tijdens bestandstoegang (On-access filter)

de databasescan op aanvraag gebruiken (Scan op aanvraag)

De uitvoering van het On-access filter wordt bepaald door SharePoint en het gedrag ervan verschilt enigszins naargelang de generatie SharePoint die wordt gebruikt. Doorgaans wordt het on-access filter uitgevoerd wanneer een bestand voor de eerste keer wordt geopend. Het resultaat van de scan wordt in cache geplaatst tot de virusdatabase is gewijzigd of na verloop van een bepaalde tijd.

Met scan op aanvraag worden alle bestanden en mappen van een door de beheerder geselecteerde website hiërarchisch gecrawld. Bestanden worden geopend met het SharePoint-objectmodel (gebaseerd op .NET), waardoor er een universeel beeld ontstaat van alle inhoud die in een SharePoint-farm is opgeslagen. Daarbij wordt er een samenvatting van de feitelijke databaseservertechnologie gemaakt.

Bij zowel het on-access filter als de scan op aanvraag worden de volgende controles toegepast:

Antivirus- en antispywarebeveiliging

Door de gebruiker gedefinieerde regels met verschillende conditietypen