Belangrijke functies

In de volgende tabel staat een lijst met functies die beschikbaar zijn in ESET Security for Microsoft SharePoint.

Echte 64-bits productkern

Hogere prestaties en betere stabiliteit voor de kernonderdelen van het product.

Prestatietellers

Met ESET Security for Microsoft SharePoint-tellers kunt u de algehele prestaties van ESET Security for Microsoft SharePoint controleren.

On-access filter

Bestandsbeveiliging die is gebaseerd op filters die tijdens het openen van het bestand worden toegepast

Scan op aanvraag

Bestandsbeveiliging door middel van een databasescan, die wordt gestart door de gebruiker of is gepland om op een bepaald tijdstip te worden uitgevoerd

Door gebruiker gedefinieerde regels

Hiermee kunnen beheerders aangepaste regels voor bestandsfiltering maken en beheren door voorwaarden en acties te definiëren om op de gefilterde bestanden toe te passen.

Automatische uitsluitingen

Automatische detectie en uitsluiting van essentiële toepassingen en serverbestanden voor een probleemloze werking en goede prestaties.

Zelfverdediging

Beschermt ESET-beveiligingsoplossingen tegen aanpassing en deactivering.

Effectieve probleemoplossing

Ingebouwde hulpprogramma's voor het oplossen van verschillende problemen: ESET SysInspector voor systeemdiagnostiek en ESET SysRescue Live om een opstartbare herstel-cd of herstel-USB te maken.

ESET-cluster

ESET-serverproducten kunnen met elkaar communiceren en gegevens zoals configuratiegegevens en meldingen uitwisselen, en kunnen gegevens synchroniseren die nodig zijn voor de juiste werking van een reeks productexemplaren. Hierdoor beschikt u over dezelfde configuratie van het product in het hele cluster. Windows-failoverclusters en NLB-clusters (Network Load Balancing) worden ondersteund door ESET Security for Microsoft SharePoint. Verder kunt u ESET-clusterleden handmatig toevoegen zonder dat daarvoor een specifiek Windows-cluster nodig is. ESET-clusters werken in zowel domein- als werkgroepomgevingen.

Op onderdelen gebaseerde installatie

Kies welke onderdelen u wilt toevoegen of verwijderen.

Opslagscan

Scant alle gedeelde bestanden op een lokale server. Met deze functie kunt u eenvoudig selectief alleen gebruikersgegevens scannen die zijn opgeslagen op de bestandsserver.

Uitzonderingen voor processen

Hiermee kunt u specifieke processen uitsluiten van scannen door Antivirus bij procestoegang. Vanwege de kritieke rol van toegewijde servers (toepassingsserver, opslagserver, enz.) is het verplicht regelmatig een back-up te maken om tijdig herstel te kunnen garanderen na onherstelbare incidenten, van welke aard dan ook. Om de snelheid van het maken van back-ups, integriteit van processen en beschikbaarheid van services te verbeteren, worden bepaalde technieken tijdens het maken van back-ups toegepast waarvan bekend is dat deze conflicteren met antivirusbeveiliging op bestandsniveau. Soortgelijke problemen kunnen zich voordoen wanneer u live migraties van virtuele machines probeert uit te voeren. De enige effectieve manier om beide situaties te voorkomen, is om antivirussoftware te deactiveren. Door specifieke processen uit te sluiten (zoals die van de back-upoplossing), worden alle bestandsbewerkingen die worden toegeschreven aan een dergelijk uitgesloten proces genegeerd en als veilig beschouwd, waardoor verstoring van het back-upproces wordt geminimaliseerd. We raden aan dat u voorzichtig bent met het maken van uitsluitingen. Een hulpmiddel voor het maken van back-ups dat is uitgesloten, kan toegang krijgen tot geïnfecteerde bestanden zonder dat er een waarschuwing wordt geactiveerd. Daarom zijn uitgebreide machtigingen alleen toegestaan in de module Real-timebeveiliging.

eShell (ESET Shell)

eShell is een opdrachtregelinterface die geavanceerde gebruikers en beheerders de mogelijkheid geeft om ESET-serverproducten met uitvoerige opties te beheren.

ESET-hulpmiddelen voor extern beheer

ESET Security for Microsoft SharePoint kan extern worden beheerd vanaf één centrale locatie met behulp van ESET PROTECT of ESET PROTECT On-prem. U kunt overwegen een van de ESET-hulpmiddelen voor extern beheer te gebruiken om ESET-oplossingen te implementeren, taken te beheren, beveiligingsbeleid af te dwingen, de systeemstatus te bewaken en snel te reageren op problemen of bedreigingen op externe servers.

Hyper-V-scan

Dit is een technologie waarmee u schijven van virtuele machines (VM) op Microsoft Hyper-V-server kunt scannen zonder dat er een agent op de desbetreffende VM hoeft te zijn geïnstalleerd.

Firewall

Firewall beheert al het inkomende en uitgaande netwerkverkeer op uw computer op basis van interne regels en regels die door u zijn gedefinieerd. Dit wordt bereikt door individuele netwerkverbindingen toe te staan of te weigeren. Firewall biedt bescherming tegen aanvallen van externe apparaten en kan potentieel bedreigende services blokkeren.

ESET Beheer van beveiligingsproblemen en patches (VAPM)

Een functie die beschikbaar is in ESET PROTECT waarmee u een routinescan op uw server met ESET Security for Microsoft SharePoint kunt instellen om geïnstalleerde software met mogelijke beveiligingsrisico's te detecteren. Patchbeheer helpt om systemen en toepassingen veilig te houden tegen bekende beveiligingsproblemen en exploits. De daadwerkelijke patch wordt handmatig uitgevoerd, zodat u volledige controle hebt over het tijdstip waarop u de patch wilt toepassen. Dit alles is bedoeld om de beveiliging en actieve tijd te optimaliseren door serviceonderbrekingen vanwege updates van toepassingen en bijbehorend gedrag te voorkomen. Ten opzichte van ESET Endpoint Security heeft ESET Security for Microsoft SharePoint nieuwe, aangepaste technologie voor de volgende gebieden:

Patchbeheer kan alleen handmatig worden uitgevoerd

De beëindiging van actieve toepassingsprocessen begint 60 seconden na ontvangst van de upgradetaak

Geen automatische oplossingen van aanvragen om het apparaat opnieuw op te starten voor het voltooien van de patch