Server

ESET Security for Microsoft SharePoint biedt met de volgende functies beveiliging voor uw Microsoft SharePoint Server:

On-access filter

Op aanvraag database scannen

Regels

important

Dit account moet de bevoegdheden van een Sharepoint-farmbeheerder en bevoegdheden voor 'Aanmelden als een service' hebben om toegang te krijgen tot websiteverzamelingen om te scannen. Als SharePoint is geconfigureerd om verbinding te maken met de database via Windows-verificatie, moet dit account ook lid zijn van de SQL Sysadmin-rol op de databaseserver.

We raden u aan het farmbeheerdersaccount te gebruiken dat is gemaakt tijdens de installatie van SharePoint. Als u geen geldige aanmeldingsgegevens opgeeft, werkt ESET Security for Microsoft SharePoint niet na de installatie. Als de installatie wordt uitgevoerd zonder GUI, moet u het SharePoint-beheerdersaccount later opgeven via de GUI of eShell, anders werkt het product niet.

In een door ESET PROTECT beheerde omgeving kunt u de clienttaak Opdracht uitvoeren gebruiken om eShell-opdrachten uit te voeren. Dit is vooral handig in het geval van een grote farm met veel SharePoint-exemplaren of als u aanmeldingsgegevens op afstand wilt opgeven. Wanneer u een nieuwe ESET PROTECT-clienttaak maakt, geeft u Opdrachtregel om het programma uit te voeren op:

powershell eshell server set farm-username <domain\user> && eshell server set farm-password plain <password>

Zorg ervoor dat u het ESET Shell-uitvoeringsbeleid hebt ingesteld op Volledige toegang om de opdracht in werking te laten treden.

Zelfs als u geen grote SharePoint-farm hebt, kunt u de opdracht eShell (zie hierboven) gebruiken om de aanmeldingsgegevens van het SharePoint-farmbeheerdersaccount in te vullen. U kunt dit ook doen tijdens het upgraden naar de nieuwste versie in plaats van handmatig de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

note

Als u continue beveiliging wilt waarborgen, moet u de aanmeldingsgegevens van het SharePoint-beheerdersaccount bijwerken telkens wanneer deze worden gewijzigd. Als de hier ingevoerde aanmeldingsgegevens niet overeenkomen met het SharePoint-beheerdersaccount, werkt ESET Security for Microsoft SharePoint niet naar behoren en wordt er geen maximale beveiliging geboden.

server_adv_setup_integration

Directe toegang tot SQL-database

Hiermee schakelt u alleen-lezen toegang tot SharePoint-databases in voor alleen Scan op aanvraag. ESET Security for Microsoft SharePoint Kan dan gegevens lezen rechtstreeks vanuit SQL Server (SharePoint-inhoudsdatabases). Directe databasetoegang heeft verschillende voordelen ten opzichte van het SharePoint-objectmodel. Directe databasetoegang is sneller, presteert beter en gebruikt minder systeembronnen. Directe databasetoegang wordt gebruikt voor alle leesbewerkingen, maar schrijfbewerkingen (Opschonen, Verwijderen, enz.) worden uitgevoerd via het SharePoint-objectmodel. Als u Directe SQL-databasetoegang uitschakelt, wordt het SharePoint-objectmodel gebruikt voor alle bewerkingen (lezen en schrijven).

Zowel Directe SQL-databasetoegang als het SharePoint-objectmodel biedt ondersteuning voor de parallelle uitvoering van downloads. U kunt parallelle uitvoering configureren door Aantal gelijktijdige downloads op te geven in On-demand databasescan.

Prestatietellers

Als u de prestaties van ESET Security for Microsoft SharePoint wilt controleren en bijhouden, gebruikt u ESET Security for Microsoft SharePoint-prestatietellers.