Uitsluitingen voor prestaties

Met deze functie kunt u bestanden en mappen uitsluiten van scannen. Prestatie-uitsluitingen zijn handig om bedrijfskritieke toepassingen op bestandsniveau uit te sluiten van scannen, wanneer scannen abnormaal systeemgedrag veroorzaakt of wanneer scannen de prestaties vermindert.

Pad

Hiermee sluit u een specifiek pad (bestand of map) uit voor deze computer. Gebruik geen jokertekens - sterretje (*) in het midden van een pad. Zie het volgende kennisbankartikel voor meer informatie.

note

Als u de inhoud van mappen wilt uitsluiten, vergeet dan niet het sterretje (*) toe te voegen aan het einde van het pad (C:\Tools\*).

C:\Tools wordt niet uitgesloten, omdat Tools door de scanner ook kan worden opgevat als bestandsnaam.

Opmerking

Voeg eventueel een opmerking toe, zodat u de uitsluiting in de toekomst eenvoudig kunt herkennen.

example

Paduitsluitingen met een sterretje:

C:\Tools\*: pad moet eindigen op een backslash (\) en sterretje (*) om aan te geven dat dit een map is en de gehele mapinhoud (bestanden en submappen) worden uitgesloten

C:\Tools\*.*: hetzelfde gedrag als C:\Tools\*, wat betekent dat dit recursief werkt

C:\Tools\*.dat: sluit dat-bestanden in de map Tools uit

C:\Tools\sg.dat: sluit dit specifieke bestand in het exacte pad uit

example

Als u alle bestanden in een map wilt uitsluiten, typt u het pad naar de map en gebruikt u het masker *.*. Als u alleen doc-bestanden wilt uitsluiten, gebruikt u het masker *.doc.

Als de naam van een uitvoerbaar bestand een bepaald aantal tekens heeft (en het om verschillende tekens gaat) en u alleen het eerste teken zeker weet (bijvoorbeeld “D”), gebruikt u de volgende indeling:

D????.exe (vraagtekens staan voor de ontbrekende/onbekende tekens)

example

Gebruik systeemvariabelen zoals %PROGRAMFILES% als u scanuitsluitingen wilt definiëren.

Als u de map Program Files met deze systeemvariabele wilt uitsluiten, gebruikt u het pad %PROGRAMFILES%\ (zorg ervoor dat u de backslash aan het einde van het pad gebruikt wanneer u mappen uitsluit)

Als u alle bestanden in een submap %HOMEDRIVE% wilt uitsluiten, gebruikt u het pad %HOMEDRIVE%\Excluded_Directory\*.*

De volgende variabelen kunnen worden gebruikt in de paduitsluitingsindeling:

%ALLUSERSPROFILE%

%COMMONPROGRAMFILES%

%COMMONPROGRAMFILES(X86)%

%COMSPEC%

%HOMEDRIVE%

%HOMEPATH%

%PROGRAMFILES%

%PROGRAMFILES(X86)%

%SystemDrive%

%SystemRoot%

%WINDIR%

%PUBLIC%

Gebruikersspecifieke systeemvariabelen (zoals %TEMP% of %USERPROFILE%) of omgevingsvariabelen (zoals %PATH%) worden niet ondersteund.