Uitsluitingen

Met Uitsluitingen kunt u bestanden en mappen opgeven die u wilt uitsluiten van scannen. Om te garanderen dat alle objecten worden gescand op bedreigingen, is het raadzaam alleen uitzonderingen te maken wanneer dat absoluut noodzakelijk is. Situaties waarin u een object mogelijk wilt uitsluiten zijn bijvoorbeeld grote databasevermeldingen die de server zouden vertragen tijdens een scan of software die conflicteert met de scan (bijvoorbeeld back-upsoftware).

important

Niet te verwarren met uitgesloten extensies, procesuitsluitingen en uitsluitingsfilters.

note

Een bedreiging in een bestand wordt niet gedetecteerd door de module Real-timebeveiliging van bestandssysteem of de module Computerscan als dat bestand voldoet aan de criteria voor uitsluiting van scannen.

Selecteer het type uitsluiting en klik op Bewerken om een nieuw type uitsluiting toe te voegen of een bestaande te wijzigen:

Prestatie-uitsluitingen: sluit bestanden en mappen uit van scannen.

Uitsluitingen van detectie: sluit objecten uit van scannen met behulp van specifieke criteria: pad, bestandshash of detectienaam.