Firewallregels

Firewallregels zijn een reeks voorwaarden die worden gebruikt om zinvolle testen uit te voeren voor alle netwerkverbindingen en alle acties die aan deze voorwaarden zijn toegewezen. Met firewallregels kunt u definiëren welke actie wordt ondernomen wanneer verschillende typen netwerkverbindingen tot stand worden gebracht.

Regels worden van boven naar beneden beoordeeld en u kunt de prioriteiten zien in de eerste kolom. De actie van de eerste overeenkomende regel wordt gebruikt voor elke netwerkverbinding die wordt beoordeeld.

Verbindingen kunnen worden onderverdeeld in inkomende en uitgaande verbindingen. Inkomende verbindingen worden geïnitieerd door een extern apparaat dat probeert een verbinding tot stand te brengen met het lokale systeem. Uitgaande verbindingen werken op de tegenovergestelde manier: het lokale systeem maakt contact met een extern apparaat.

Als er een nieuwe onbekende communicatie wordt gedetecteerd, moet u zorgvuldig overwegen of u deze wilt toestaan of weigeren. Ongevraagde, onbeveiligde of onbekende verbindingen vormen een veiligheidsrisico voor het systeem. Als een dergelijke verbinding tot stand wordt gebracht, raden we u aan om een controle uit te voeren van het externe apparaat en de toepassing die verbinding probeert te maken met uw computer. Bij infiltraties wordt vaak geprobeerd om privégegevens te verkrijgen en te verzenden of andere kwaadaardige toepassingen te downloaden naar werkstations van de host. Met de firewall kunt u dergelijke verbindingen detecteren en beëindigen.

Als u veel firewallregels hebt, kunt u een filter gebruiken om alleen specifieke regels weer te geven. Als u firewallregels wilt filteren, klikt u op Meer filters boven de lijst met firewallregels. U kunt de regels filteren op basis van de volgende criteria:

Oorsprong

Richting

Actie

Beschikbaarheid

Standaard zijn de vooraf gedefinieerde firewallregels verborgen. Als u alle vooraf gedefinieerde regels wilt weergeven, zet u de schakelaar naast 'Ingebouwde (vooraf gedefinieerde) regels verbergen' uit. U kunt deze regels uitschakelen, maar u kunt een vooraf gedefinieerde regel niet verwijderen.