ThreatSense-parameters

ThreatSense is technologie die bestaat uit talloze complexe methoden voor het detecteren van bedreigingen. Deze technologie is proactief. Dit betekent dat ook beveiliging wordt geboden tijdens de vroege verspreiding van een nieuwe bedreiging. Er wordt gebruikgemaakt van een combinatie van codeanalyse, code-emulatie, generieke kenmerken en viruskenmerken, die samenwerken om de systeembeveiliging aanzienlijk te verbeteren. De scanengine is in staat verschillende gegevensstromen tegelijk te controleren voor een maximale efficiëntie en een zo hoog mogelijk detectiepercentage. De ThreatSense-technologie zorgt tevens voor de verwijdering van rootkits.

note

zie Opstartscan voor meer informatie over automatische controle van opstartbestanden.

Via de instellingsopties van de ThreatSense-engine kunt u verschillende scanparameters opgeven:

Bestandstypen en extensies die moeten worden gescand

De combinatie van verschillende detectiemethoden

Opschoonniveaus, enz.

Klik op Parameters voor ThreatSense-engine instellen in het venster Geavanceerde instellingen(F5) van elke module die gebruikmaakt van de ThreatSense-technologie (zie hieronder). Verschillende beveiligingsscenario's vereisen mogelijk verschillende configuraties. Daarom is ThreatSense afzonderlijk configureerbaar voor de volgende beveiligingsmodules:

Beveiliging van e-mailtransport

Beveiliging van postvakdatabase op aanvraag

Beveiliging van postvakdatabase

Hyper-V-scan

Real-timebeveiliging van bestandssysteem

Malwarescans

Scannen bij inactieve status

Opstartscan

Documentbescherming

Beveiliging van e-mailclient

Beveiliging van webtoegang

ThreatSense-parameters zijn in hoge mate geoptimaliseerd voor elke module. Als u de parameters wijzigt, kan dit een aanzienlijke invloed hebben op de werking van het systeem. Als bijvoorbeeld parameters voor het altijd scannen van software voor runtime-compressie worden gewijzigd of als geavanceerde heuristiek wordt ingeschakeld in de module voor Real-timebeveiliging van bestandssysteem, zou dit kunnen resulteren in een vertraging van het systeem (normaliter worden alleen nieuw gemaakte bestanden gescand via deze methoden). Wij adviseren de ThreatSense-standaardparameters ongewijzigd te laten voor alle modules met uitzondering van Computerscan.

arrow_down_businessTe scannen objecten
arrow_down_businessScanopties
arrow_down_businessOpschonen
arrow_down_businessUitsluitingen
arrow_down_businessLimiet