Apparaatgroepen

Het venster Apparaatgroepen bestaat uit twee delen. In het rechterdeel van het venster staat een lijst met apparaten die tot de bijbehorende groep behoren en links in het venster staat een lijst met bestaande groepen. Selecteer de groep met de apparaten die u wilt weergeven in het rechterdeelvenster.

U kunt verschillende groepen met apparaten maken waarop verschillende regels worden toegepast. U kunt ook één groep met apparaten maken die zijn ingesteld op Lezen/Schrijven of Alleen-lezen. Hierdoor zorgt u ervoor dat niet-herkende apparaten door Apparaatbeheer worden geblokkeerd als zij verbinding met uw computer proberen te maken.

warning

Een extern apparaat dat is verbonden met uw computer, kan een beveiligingsrisico vormen.

De volgende functies zijn beschikbaar:

Toevoegen

Voeg een nieuwe groep apparaten toe door de naam ervan op te geven of voeg een apparaat aan een bestaande groep toe (en u kunt desgewenst details zoals fabrikantnaam, model en serienummer opgeven), afhankelijk van in welk gedeelte van het venster u op de knop klikte.

Bewerken

Hiermee kunt u de naam van een geselecteerde groep of parameters voor de apparaten erin aanpassen (fabrikant, model, serienummer).

Verwijderen

Hiermee verwijdert u de geselecteerde groep of het geselecteerde apparaat, afhankelijk van waar in het venster u hebt geklikt. U kunt ook het selectievakje gebruiken naast een bepaalde regel om dit uit te schakelen. Dit kan handig zijn als u een regel niet definitief wilt verwijderen, zodat u deze in de toekomst weer kunt gebruiken.

Importeren

Hiermee importeert u een serienummerlijst met apparaten uit een bestand. Elk apparaat begint op een nieuwe regel.

Leverancier, model en serienummer moeten voor elk apparaat worden opgegeven en de waarden moeten worden gescheiden met een komma.

example

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Invullen

Regels worden in volgorde van prioriteit vermeld, waarbij regels met een hogere prioriteit boven in de lijst staan. Wanneer u een apparaat selecteert (in de lijst met gedetecteerde apparaten) en op OK klikt, wordt er een regeleditorvenster weergegeven met vooraf gedefinieerde informatie (alle instellingen kunnen worden aangepast).

Apparaat toevoegen

Klik op Toevoegen in het rechtervenster om een apparaat toe te voegen aan een bestaande groep. U kunt de regels voor verschillende apparaten nauwkeuriger afstemmen met de aanvullende parameters die hieronder worden weergegeven. Alle parameters zijn hoofdlettergevoelig en ondersteunen jokertekens (*, ?):

Leverancier: u kunt filteren op leveranciersnaam of -id.

Model: de naam van het apparaat.

Serienummer: externe apparaten hebben doorgaans een eigen serienummer. Bij een cd of dvd is dit het serienummer van het medium, niet dat van het station.

Beschrijving: uw beschrijving van het apparaat, zodat u apparaten beter kunt ordenen.

note

Als deze parameters niet zijn gedefinieerd, worden deze velden genegeerd tijdens het zoeken naar overeenkomsten voor de regel. Filterparameters in alle tekstvelden zijn hoofdlettergevoelig en ondersteunen jokertekens (een vraagteken (?) staat voor één teken en een sterretje (*) voor een tekenreeks van nul of meer tekens).

Wanneer u een apparaatgroep maakt, moet u een nieuwe regel voor apparaatbeheer toevoegen voor de gemaakte apparaatgroep en kiezen welke actie u wilt uitvoeren.

Wanneer u klaar bent met de aanpassingen, klikt u op OK. Klik op Annuleren om het venster Apparaatgroepen te verlaten zonder uw wijzigingen op te slaan.

note

Houd er rekening mee dat niet alle rechten (acties) beschikbaar zijn voor alle apparaattypen. Als een apparaat opslagruimte heeft, zijn alle vier de acties beschikbaar. Voor niet-opslagapparaten zijn slechts twee acties beschikbaar (bijvoorbeeld de actie Alleen lezen is niet beschikbaar voor Bluetooth; dit houdt in dat Bluetooth-apparaten alleen kunnen worden toegestaan of geblokkeerd).