Apparaatbeheer

ESET Mail Security beschikt over automatisch beheer van apparaten (cd/dvd/USB). Met deze module kunt u een apparaat scannen of blokkeren, uitgebreide filters/machtigingen aanpassen voor een apparaat en bepalen hoe de gebruiker een apparaat opent en ermee werkt. Dit kan handig zijn als de Administrator van de computer wil voorkomen dat er apparaten met ongewenste inhoud worden gebruikt.

note

Wanneer u Apparaatbeheer inschakelt met de schakelaar Integreren in systeem, wordt de functie Apparaatbeheer van ESET Mail Security geactiveerd. Uw systeem dient echter opnieuw te worden gestart om deze wijziging van kracht te laten worden.

Apparaatbeheer wordt actief, waardoor u de instellingen ervan kunt bewerken. Als er een apparaat wordt gedetecteerd dat door een bestaande regel wordt geblokkeerd, wordt er een meldingsvenster weergegeven en wordt de toegang tot het apparaat geblokkeerd.

Regels

Met een regel voor apparaatbeheer wordt de actie gedefinieerd die wordt ondernomen als er een apparaat op de computer wordt aangesloten dat aan de regelcriteria voldoet.

Groepen

Wanneer u op Bewerken klikt, kunt u Appraatgroepen beheren. Maak een nieuwe apparaatgroep of selecteer een bestaande apparaatgroep om apparaten aan de lijst toe te voegen of eruit te verwijderen.

note

U kunt apparaatbeheervermeldingen bekijken in Logbestanden.