Beveiliging van postvakdatabase

Als Proactief scannen is ingeschakeld, worden nieuwe binnenkomende berichten gescand in dezelfde volgorde als waarin ze worden ontvangen. Als deze optie is ingeschakeld en een gebruiker een bericht opent dat nog niet is gescand, wordt het bericht gescand vóór andere berichten in de wachtrij.

mailbox_database_protection

Achtergrondscans

Hiermee worden alle berichten op de achtergrond gescand (scannen wordt uitgevoerd in de opslag van postvakken en openbare mappen, bijvoorbeeld de Exchange-database). Microsoft Exchange Server bepaalt of een achtergrondscan wordt uitgevoerd of niet. Dit gebeurt op basis van verschillende factoren, zoals de huidige systeembelasting, het aantal actieve gebruikers, enz. Microsoft Exchange Server houdt een record bij met alle gescande berichten en de gebruikte versie van de database met viruskenmerken.

Als u een bericht opent dat nog niet is gescand met de meest actuele versie van de database met viruskenmerken, stuurt Microsoft Exchange Server het bericht naar ESET Mail Security en wordt het gescand voordat het in uw e-mailclient wordt geopend. U kunt kiezen voor Alleen berichten met bijlage scannen en filteren op het tijdstip van ontvangst met de volgende opties voor Limiet voor scantijd:

Alle berichten

Berichten die afgelopen jaar zijn ontvangen

Berichten die afgelopen 6 maanden zijn ontvangen

Berichten die afgelopen 3 maanden zijn ontvangen

Berichten die zijn ontvangen in de afgelopen maand

Berichten die zijn ontvangen in de afgelopen week

Aangezien scannen op de achtergrond van invloed is op de systeembelasting (er wordt gescand na elke update van de detectie-engine), wordt aanbevolen dat u scans zodanig plant dat deze buiten kantooruren worden uitgevoerd. Gepland op de achtergrond scannen kan worden geconfigureerd via een speciale taak in de Taakplanner.

Wanneer u een achtergrondscantaak plant, kunt u de starttijd, het aantal herhalingen en andere beschikbare parameters instellen in de Taakplanner. Nadat de taak is gepland, wordt deze weergegeven in de lijst met geplande taken en kunt u de parameters ervan wijzigen, de taak verwijderen, of de taak tijdelijk deactiveren.

Aantal scanthreads

Aantal scanthreads kan een bereik hebben tussen 1 en 21. U kunt het aantal onafhankelijke scanthreads instellen dat tegelijk wordt uitgevoerd. Meer threads op computers met meerdere processors kunnen de snelheid van de scans verhogen. Voor de beste prestaties van het programma raden wij aan een gelijk aantal ThreatSense-scanengines en scanthreads te gebruiken.

RTF-berichtteksten scannen

Met deze optie activeert u het scannen van RTF-berichtteksten. RTF-berichtteksten kunnen macrovirussen bevatten.

note

de hoofdtekst van e-mail met tekst zonder opmaak wordt niet gescand door VSAPI.

Uit te voeren acties als opschonen niet mogelijk is:

Geen actie: geen wijzigingen in bericht van toepassing

Inkorten tot lengte nul: bijlage wordt ingekort tot lengte nul

Inhoud vervangen door actie-informatie: oorspronkelijke berichttekst wordt vervangen door actie-informatie. Inhoud van bijlage wordt vervangen door actie-informatie.

Bericht verwijderen: bericht wordt verwijderd

Uit te voeren actie bij phishingbericht:

Geen actie: geen wijzigingen in bericht van toepassing

Bericht verwijderen: bericht wordt verwijderd

note

Openbare mappen worden op dezelfde manier behandeld als postvakken. Dit betekent dat ook openbare mappen worden gescand.