Beveiliging van e-mailtransport

SMTP-filtering op serverniveau wordt beveiligd met een speciale invoegtoepassing. In Microsoft Exchange Server 2010 wordt de plug-in als een transportagent geregistreerd op de edge- of hubrol van de Microsoft Exchange Server.

SMTP-filtering op serverniveau door een transportagent biedt beveiliging in de vorm van antivirus, antispam en door de gebruiker gedefinieerde regels. In tegenstelling tot VSAPI-filtering wordt SMTP-filtering op serverniveau uitgevoerd voordat de gescande e-mail arriveert in het postvak van Microsoft Exchange Server.

Voorheen bekend als berichtfiltering op het niveau van de SMTP-server. Deze beveiliging wordt geleverd door de transportagent en is alleen beschikbaar voor Microsoft Exchange Server 2010 of nieuwer die de functie Edgetransportserver of Hubtransportserver uitvoert. Dit scantype kan worden uitgevoerd op een enkele serverinstallatie met meerdere Exchange Server-functies op een computer (zolang deze een van de genoemde functies heeft).

Beveiliging van e-mailtransport is beschikbaar voor de volgende systemen:

Exchange Server-versie en serverrol

Antispambeveiliging

Antiphishing-beveiliging

Regels

Beveiliging van e-mailtransport

On-demand databasescan van postvak

Beveiliging van postvakdatabase

Microsoft Exchange Server 2010 (meerdere rollen)

Microsoft Exchange Server 2013 (meerdere rollen)

Microsoft Exchange Server 2013 (Edge)

Microsoft Exchange Server 2013 (Mailbox)

Microsoft Exchange Server 2016 (Edge)

Microsoft Exchange Server 2016 (Mailbox)

Microsoft Exchange Server 2019 (Edge)

Microsoft Exchange Server 2019 (Mailbox)