Der er registreret en infiltration

Infiltrationer kan nå systemet fra forskellige adgangspunkter, f.eks. websider, delte mapper, via e-mail eller fra flytbare enheder (USB, eksterne diske, cd'er, dvd'er, osv.).

Standardadfærd

Som et generelt eksempel på, hvordan infiltreringer håndteres af ESET Internet Security, kan infiltreringer registreres med:

Beskyttelse af filsystem i realtid

Internetbeskyttelse

Beskyttelse af e-mail-klient

On-demand-computerscanning

De bruger hver især standardrensningsniveauet og forsøger at rense filen og flytte den til Karantæne eller afbryde forbindelsen. Der vises et meddelelsesvindue i meddelelsesområdet nederst i højre hjørne af skærmen. Du kan finde detaljerede oplysninger om de registrerede/rensede elementer under Logfiler. Du kan finde flere oplysninger om rensningsniveauer og -adfærd under Rensningsniveau.

ANTIVIRUS_BEHAVIOR_01

Scanning efter inficerede filer på computeren

Hvis computeren viser tegn på skadelig infektion, den er f.eks. langsommere, fryser ofte osv., anbefaler vi, at du gør følgende:

1.Åbn ESET Internet Security, og klik på Computerscanning.

2.Klik på Scan din computer (du kan finde flere oplysninger under Computerscanning).

3.Når scanningen er afsluttet, skal du gennemse logfilen for at se antallet af scannede, inficerede og rensede filer.

Hvis du kun ønsker at scanne en bestemt del af din harddisk, skal du klikke på Tilpasset scanning og vælge, hvilke dele der skal scannes for virus.

Rensning og sletning

Hvis realtidsbeskyttelsesmodulet ikke har en foruddefineret handling af foretage, bliver du bedt om at vælge en indstilling i advarselsvinduet. Normalt er mulighederne Rens, Slet og Ingen handling tilgængelige. Det anbefales ikke at vælge Ingen handling, da det vil efterlade de inficerede filer urensede. Undtagelsen er, når du er sikker på, at filen er uskadelig og er blevet registreret ved en fejl.

ANTIVIRUS_BEHAVIOR_AND_USER_INTERACTION_01

Anvend rensning, hvis en fil er angrebet af en virus, som har vedhæftet skadelig kode på filen. I så fald skal du først forsøge at rense den inficerede fil for at gendanne den til sin oprindelige form. Hvis filen udelukkende indeholder skadelig kode, slettes den.

Hvis en inficeret fil er "låst" eller i brug af en systemproces, bliver den normalt kun slettet efter den er frigivet (sædvanligvis efter en genstart af systemet).

Gendanner fra karantæne

Du kan åbne karantænen fra hovedvinduet i programmet ESET Internet Security ved at klikke på Værktøjer > Karantæne.

Filer, der er sat i karantæne, kan også gendannes til deres oprindelige placering:

Brug funktionen Gendan til dette formål. Du kan få adgang til denne funktion via genvejsmenuen ved at højreklikke på en given fil i karantæne.

Hvis en fil er markeret som et potentielt uønsket program, aktiveres indstillingen Gendan og udelad fra scanning. Se også Udeladelser.

Genvejsmenuen indeholder også indstillingen Gendan i, som giver dig mulighed for at gendanne en fil på en anden placering end den, den blev slettet fra.

Gendannelsesfunktionen er ikke tilgængelig i visse tilfælde, f.eks. for filer, der findes på et skrivebeskyttet netværksshare.

Flere trusler

Hvis nogen af de inficerede filer ikke blev renset under en computerscanning (eller Rensningsniveau blev angivet til Ingen rensning), vises der et advarselsvindue, hvor du bliver bedt om at vælge handlinger for disse filer. Vælg handlinger for filerne (handlinger angives individuelt for hver fil på listen), og klik derefter på Udfør.

Sletning af filer i arkiver

I standardrensetilstanden slettes hele arkivet kun, hvis det indeholder inficerede filer og ingen rensede filer. Med andre ord slettes arkiverne ikke, hvis de også indeholder uskadelige rensede filer. Du skal imidlertid være forsigtig, når du udfører en scanning med fuldstændig rensning. Ved fuldstændig rensning slettes et arkiv, hvis det indeholder mindst én inficeret fil, uanset statussen for de andre filer i arkivet.