Ohjelman pääikkuna

ESET Internet Security -ohjelman pääikkuna on jaettu kahteen osaan. Oikealla oleva ensisijainen ikkuna sisältää tiedot, jotka vastaavat päävalikosta vasemmalta valittua asetusta.

note

Yksityiskohtaiset ohjeet

ESETin Windows-tuotteiden pääikkunan avaaminen -artikkeli sisältää kuvitetut ohjeet englanniksi ja monilla muilla kielillä.

Voit valita ESET Internet Security:n graafisen käyttöliittymän värimaailman ohjelman pääikkunan oikeasta yläkulmasta. Napsauta Värimaailma-kuvaketta (kuvake muuttuu valitun värimaailman perusteella) Pienennä-kuvakkeen vierestä ja valitse värimaailma avattavasta valikosta:

Sama kuin järjestelmän väri — Asettaa ohjelman ESET Internet Security -väritilan käyttöjärjestelmän asetusten perusteella.

Tumma – ESET Internet Security -ohjelman värimaailma on tumma (tumma tila).

Vaalea – ESET Internet Security -ohjelmassa on vakiotyyppinen vaalea värimaailma.

Päävalikon valinnat:

Yleiskuvaus – Sisältää tietoja tuotteen ESET Internet Security suojaustilasta.

Tietokoneen tarkistus – Voit määrittää ja käynnistää tietokoneen tarkistuksen tai luoda mukautetun tarkistuksen.

Päivitä – Näyttää tietoja moduulista ja tunnistusohjelman päivitykset.

Työkalut – Tästä voi käyttää Verkon tarkastus ja muut ominaisuuksia, jotka helpottavat ohjelman hallintaa ja sisältävät lisäasetuksia kokeneille käyttäjille.

Asetukset – Sisältää lisämääritysvalintoja ESET Internet Security -ohjelman suojausominaisuuksien määritykseen (Tietokoneen suojaus, Internet-suojaus, verkon suojaus ja suojaustyökalut) ja pääsyn Lisäasetuksiin.

Ohje ja tuki – Näyttää tietoja käyttöoikeudestasi, asennetusta ESET-tuotteesta ja linkkejä Online-ohjeeseen, ESET-tietämyskantaan ja tekniseen tukeen.

ESET HOME -tiliVoit yhdistää laitteesi ESET HOME -palveluun tai tarkistaa ESET HOME -tilin yhteystilan. ESET HOME-hallintaportaalin avulla voit tarkastella ja hallita Varkaudenesto -asetuksia ja aktivoituja ESET-käyttöoikeuksia ja ‑laitteita.

note

Jos haluat muuttaa ESET Internet Security -ohjelman graafisen käyttöliittymän värimaailmaa, katso Käyttöliittymän elementit.

Yleiskuvaus-ikkunassa näkyvät tiedot tietokoneen nykyisestä suojauksesta sekä pikalinkit ESET Internet Security -ohjelman suojausominaisuuksiin.

Yleiskuvaus-ikkunassa näkyyilmoituksia ja yksityiskohtaisia tietoja sekä suositeltyja ratkaisuja, joilla voit parantaa ESET Internet Security -tuotteen suojausta, ottaa käyttöön lisäominaisuuksia tai varmistaa parhaan mahdollisen suojauksen. Jos ilmoituksia on enemmän, napsauta X ilmoitusta lisää niiden laajentamiseksi.

Verkon tarkastus – Tarkista verkkosi suojaus

Pankkitoimintojen ja maksujen suojaus – Käynnistää selaimen, joka on asetettu oletukseksi Windowsissa, suojatussa tilassa.

Varkaudenesto – Käynnistää Varkaudenesto:n asennuksen. Jos olet jo asentanut Varkaudenesto:n, pikalinkki avaa Varkaudenesto -sivun.

PAGE_HOME

MONITOR_GREENVihreä kuvake ja vihreä Olet suojattu -tila ilmaisevat, että järjestelmä on suojattu mahdollisimman tarkasti.

Mitä tehdä, jos ohjelma ei toimi oikein?

Jos aktiivinen suojausmoduuli toimii oikein, sen suojaustilakuvake on vihreä. Jos suojaus ei ole paras mahdollinen, näkyvissä on punainen huutomerkki tai oranssi ilmoituskuvake. Lisätietoja kunkin moduulin suojaustilasta sekä ehdotuksista täyden suojauksen palauttamiseen näkyy Yleiskuvaus-ikkunassa ilmoituksina. Voit muuttaa yksittäisten moduulien tilaa valitsemalla Asetukset ja sitten haluamasi moduulin.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Punainen kuvake ja punainen Tietoturvahälytyksen tila ilmaisevat kriittisiä ongelmia.
Tähän tilaan voi olla useita syitä, kuten esimerkiksi:

Tuotetta ei ole aktivoitu tai Käyttöoikeus umpeutunut – Tämä ongelma ilmaistaan punaisella suojaustilan kuvakkeella. Ohjelmaa ei voi päivittää käyttöoikeuden umpeuduttua. Uusi käyttöoikeus hälytysikkunan ohjeiden mukaisesti.

Tunnistusohjelma vanhentunut – Tämä virhe tulee näkyviin, jos tunnistusohjelman päivittäminen on epäonnistunut useita kertoja. Suosittelemme tarkistamaan päivitysasetukset. Tämän virheen yleisin syy on väärin kirjoitetut todennustiedot tai väärin määritetyt yhteysasetukset.

Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus on poistettu käytöstä – Käyttäjä on poistanut reaaliaikaisen suojauksen käytöstä. Tietokonettasi ei ole suojattu uhilta. Voit ottaa tämän toiminnon uudelleen käyttöön valitsemalla Ota reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus käyttöön -vaihtoehdon.

Virustentorjunta ja vakoiluohjelmasuojaus poistettu käytöstä – Voit ottaa virustentorjunnan ja vakoiluohjelmasuojauksen uudelleen käyttöön valitsemalla Ota virustentorjunta ja vakoiluohjelmasuojaus käyttöön -vaihtoehdon.

ESETin henkilökohtainen palomuuri poistettu käytöstä – Tämä ongelma ilmaistaan myös työpöydän tietoturvailmoituksella Verkko-kohdan vieressä. Voit ottaa verkkosuojauksen uudelleen käyttöön valitsemalla Ota palomuuri käyttöön.

MONITOR_ORANGE Oranssi kuvake ilmaisee, että suojaus toimii rajoitetusti. Kyseessä voi olla esimerkiksi ongelma ohjelman päivityksessä tai piakkoin vanheneva käyttöoikeus.
Tähän tilaan voi olla useita syitä, kuten esimerkiksi:

Varkaudeneston optimoinnin varoitus – Tätä laitetta ei ole optimoitu Varkaudenesto -toimintoa varten. Esimerkiksi tekaistua tiliä (suojausominaisuus, joka käynnistetään automaattisesti, kun laite merkitään kadonneeksi) ei ehkä ole luotu tietokoneeseen. Sinun on luotava tekaistu tili käyttämällä Varkaudenesto -toiminnon verkkokäyttöliittymän Optimointi-toimintoa.

Pelitila aktiivinen Pelitilan ottaminen käyttöön on potentiaalinen tietoturvariski. Tämän ominaisuuden käyttöönotto poistaa kaikki ilmoitus-/hälytysikkunat käytöstä ja pysäyttää kaikki ajoitetut tehtävät.

Käyttöoikeuden voimassaoloaika päättyy pian – Tämä ongelma osoitetaan sillä, että suojaustilan kuvake järjestelmäkellon vieressä muuttuu huutomerkiksi. Kun käyttöoikeutesi on vanhentunut, ohjelmaa ei voida enää päivittää ja Suojaustila-kuvake muuttuu punaiseksi.

Jos ongelmaa ei voi ratkaista ehdotetuilla ratkaisutavoilla, voit Ohje ja tuki -vaihtoehdon valitsemalla käyttää ohjetiedostoja tai tehdä hakuja ESET-tietopankissa. Jos tarvitset lisää apua, voit lähettää tukipyynnön. ESETin asiakastuki vastaa nopeasti kysymyksiin ja auttaa etsimään ratkaisun.