Nieuwe lijst maken

Deze lijst omvat de gewenste URL-adressen/domeinmaskers die worden geblokkeerd, toegestaan of uitgesloten van controle. Geef het volgende op wanneer u een nieuwe lijst maakt:

Adreslijsttype - kies het type (Uitgesloten van controle, Geblokkeerd of Toegestaan) uit de vervolgkeuzelijst.

Lijstnaam: geef hier de naam van de lijst op. Dit veld wordt grijs weergegeven als een van de drie vooraf gedefinieerde lijsten wordt bewerkt.

Beschrijving van lijst: typ hier een korte beschrijving van de lijst (optioneel). Dit wordt grijs weergegeven als een van de drie vooraf gedefinieerde lijsten wordt bewerkt.

Lijst actief: gebruik de schakelaar om de lijst te deactiveren. U kunt de lijst later activeren wanneer dit nodig is.

Melden bij toepassen: als u een melding wilt ontvangen als een bepaalde lijst wordt gebruikt voor de beoordeling van een HTTP/HTTPS-site die u hebt bezocht, selecteer dan Melden bij toepassen. Er wordt een melding afgegeven als een website wordt geblokkeerd of toegestaan omdat deze zich op de lijst met geblokkeerde of toegestane adressen bevindt. In de melding staat de naam van de lijst waar de desbetreffende website op staat vermeld.

Ernst van logboekregistratie: kies de ernst van de logboekregistratie (Geen, Diagnostisch, Informatie of Waarschuwing) in de vervolgkeuzelijst. Records van het type Waarschuwing kunnen door ESET PROTECT worden verzameld.

Met ESET Server Security kunt u de toegang tot bepaalde websites blokkeren en voorkomen dat de inhoud van deze websites in de internetbrowser wordt weergegeven. Daarnaast kunt u de adressen opgeven van websites die niet worden gecontroleerd. Als u niet weet wat de volledige naam van de externe server is of als u een groep externe servers wilt opgeven, kunt u zogenaamde maskers gebruiken om de groep aan te geven.

De maskers bevatten de symbolen ? en *:

Met ? kunt u een symbool vervangen

Met * kunt u een tekenreeks vervangen

example

*.c?m is van toepassing op alle adressen waarin het laatste gedeelte begint met het gebruik van de letter c, eindigt op de letter m en daartussen een onbekend symbool bevat (.com, .cam, etc.).

Een voorlopende "*."-reeks wordt speciaal behandeld als deze wordt gebruikt aan het begin van een domeinnaam. Ten eerste kan het jokerteken * in dit geval geen slash ('/') vertegenwoordigen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat het masker wordt omzeild. Dit is bedoeld om te voorkomen dat het masker wordt omzeild. Het masker *.domain.com komt bijvoorbeeld niet overeen met https://anydomain.com/anypath#.domain.com (zo'n achtervoegsel kan worden toegevoegd aan elke URL zonder dat dat gevolgen heeft voor de download). Ten tweede komt het "*." ook overeen met een lege tekenreeks in dit speciale geval. Dit is bedoeld om overeenkomst met een geheel domein mogelijk te maken, waaronder alle eventuele subdomeinen die één enkel masker gebruiken. Het masker *.domain.com komt bijvoorbeeld ook overeen met http://domein.com. Het gebruik van *domein.com zou onjuist zijn, omdat dat ook overeenkomt met http://een_ander_domein.com.

address_list_types_add_mask

Geef meerdere waarden op

Voeg meerdere URL-adressen toe, van elkaar gescheiden door nieuwe regels, komma's of puntkomma's. Als meervoudige selectie is ingeschakeld, worden adressen in de lijst weergegeven.

Importeren

Tekstbestand met te importeren webadressen (scheid waarden van elkaar met een regeleinde, bijvoorbeeld *.txt met codering UTF-8).

address_list_types_import