Antiphishing-webbeveiliging

De term 'phishing' verwijst naar een criminele activiteit die gebruikmaakt van 'social engineering'. Hierbij worden gebruikers gemanipuleerd met als doel het verkrijgen van vertrouwelijke informatie. Met phishing wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens, zoals bankrekeningnummers, pincodes en meer.

ESET Server Security bevat Antiphishing-beveiliging, waarmee webpagina's worden geblokkeerd waarvan bekend is dat deze dit type inhoud verspreiden. Wij raden ten zeerste aan om Antiphishing in te schakelen in ESET Server Security. Ga naar ons artikel in de kennisbank voor meer informatie over Antiphishing-beveiliging in ESET Server Security.

Wanneer u een herkende phishingwebsite opent, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven in uw webbrowser. Als u de website weergegeven wilt hebben, klikt u op Bedreiging negeren (niet aanbevolen).

web_phishing

note

Potentiële phishing-websites die op de witte lijst zijn geplaatst, verlopen standaard na enkele uren. Als u een website definitief wilt toestaan, gebruik dan het hulpprogramma URL-adresbeheer.

Een phishingsite rapporteren

Als u een verdachte website ontdekt dat informatie lijkt te ontvreemden of anderszins schadelijk is, kunt u deze voor analyse aan ESET rapporteren. Wanneer u een website naar ESET verstuurt, moet deze aan de volgende criteria voldoen:

de website wordt helemaal niet gedetecteerd

de website is onterecht aangemerkt als bedreiging. In dit geval kunt u een Vals positieve phishing-website melden.

U kunt de website ook per e-mail versturen. Stuur uw e-mail naar samples@eset.com. Zorg ervoor dat u een duidelijk onderwerp gebruikt en dat u zoveel mogelijk informatie over de website opgeeft (bijvoorbeeld via welke website u naar deze site bent doorverwezen, hoe u van het bestaan van deze website weet, enz.).