Aanvullende ThreatSense-parameters

Aanvullende ThreatSense-parameters voor nieuwe en aangepaste bestanden

De waarschijnlijkheid dat nieuwe en gewijzigde bestanden geïnfecteerd zijn, is verhoudingsgewijs hoger dan bij bestaande bestanden. Om deze reden worden die bestanden met aanvullende scanparameters gecontroleerd. Naast de gewone scanmethoden op basis van viruskenmerken wordt ook gebruikgemaakt van geavanceerde heuristiek, waarmee nieuwe bedreigingen worden gedetecteerd voordat de module wordt vrijgegeven. Naast nieuwe bestanden worden zelfuitpakkende bestanden (.SFX) en programma's voor runtime-compressie (intern gecomprimeerde uitvoerbare bestanden) gescand.

Archieven worden standaard tot maximaal tien nestingsniveaus gescand. De grootte van de archieven wordt voorafgaand aan de scan niet gecontroleerd. Klik op Opnieuw instellen als u stuurprogramma's wilt uitsluiten die u handmatig hebt toegevoegd.

Aanvullende ThreatSense-parameters voor uitgevoerde bestanden

Standaard wordt Geavanceerde heuristiek gebruikt wanneer bestanden worden uitgevoerd. Indien ingeschakeld, raden we ten zeerste aan Smart-optimalisatie en ESET LiveGrid® ingeschakeld te laten om de invloed op de systeemprestaties te minimaliseren.