Återställningsdata

Processen för krypteringsåterställning krävs om åtgärden Rensa FDE-inloggningslösenord har utförts, vid problem med krypteringen eller om skärmen för EFDE-inloggning före start och lösenordsåterställning inte fungerar. Med den här processen dekrypteras enheten på arbetsstationen och EFDE-inloggning före start inaktiveras.

Du behöver ett Arbetsstations-ID för återställningsprocessen. Arbetsstationens ID är skiftlägeskänsligt. Du hittar Arbetsstations-ID längst ned på skärmen för inloggning före start:

note

Alla användare med läsbehörighet till den statiska gruppen Alla (åtkomst till alla enheter) har även tillgång till återställningsdata för borttagna enheter.

Av säkerhetsskäl är återställningsdata endast tillgängliga för användare med åtkomst till den statiska gruppen Alla (åtkomst till alla enheter). Detta kan till exempel vara endast för globala administratörer.

Administratören kan utföra den här åtgärden på två sätt:

Om administratören kan identifiera den aktuella arbetsstationen i hanteringskonsolen:

1.Klicka på Datorinformation för arbetsstationen i hanteringskonsolen.

2.I Översikt -> rutan Kryptering väljer du Hantera -> Återställa åtkomst -> Återställningsdata.

Om administratören inte kan identifiera den aktuella arbetsstationen i hanteringskonsolen:

1.Överst i hanteringskonsolen klickar du på -> Hjälp -> Återställning av kryptering.

2.Välj alternativet Återställningsdata.

3.Användaren behöver nu uppge arbetsstationens ID till administratören. Arbetsstationens ID visas nedtill på skärmen för EFDE-inloggning före start.

Härifrån är återställningsprocessen samma för båda alternativen.

Hämta filen med återställningsdata:

1.På skärmen skapar du ett engångslösenord för återställning (som endast kan användas för den här specifika krypteringsåterställningen).

2.Klicka på Skapa återställningsdata för att gå vidare till nästa steg.
Recovery_win_01

3.Klicka på efderecovery.dat i nästa fönster och laddar ned och spara filen. När det här steget är klart klickar du på Stäng.
Recovery_win_02

note

Filen ”efderecovery.dat” är unik för varje arbetsstation och varje kryptering av arbetsstationen. Dekrypteringsfilen kommer till exempel inte att vara likadan om arbetsstationen krypterades, dekrypterades och sedan krypterades igen.

arrow_down_businessWindows
arrow_down_businessmacOS