Dekryptering/avinstallation

Innan du avinstallerar EFDE-klienten från arbetsstationen måste du dekryptera alla krypterade enheter.

Dekrypterar:

1.Ta bort alla EFDE-policyer som för närvarande tillämpas på datorn.

2.Skapa en ny EFDE-policy.

3.Klicka på Krypteringsalternativ – > Läge för fulldiskkryptering och inaktivera inställningen Aktivera kryptering.

4.Spara och tilldela den här policyn till den arbetsstation du vill dekryptera.

5.När dekrypteringsprocessen på arbetsstationen är klar rapporteras arbetsstationen som Kryptering inaktiv i avsnittet Datorinformation.

Avinstallation:

När alla enheter på arbetsstationen har dekrypterats kan du fortsätta med att avinstallera EFDE-klienten.

1.Skapa en ny Klientåtgärd -> Avinstallera programvara.

2.Klicka på Inställningar och välj Program i listan på den nedrullningsbara menyn.

3.Välj paket att avinstallera: ESET Full Disk Encryption.

task_uninstall_sw_efde

4.Klicka på Slutför och tilldela åtgärden till arbetsstationen.

software_uninstallation_settings