Aktivera och konfigurera ESET Full Disk Encryption

important

Om du stöter på ett fel Datorn är inte krypterad och data i vila inte är skyddade. Följ stegen nedan för att konfigurera datorkryptering och korrigera felet.

note

ESET Full Disk Encryption version 1.4 (och senare) stöder automatiska uppdateringar (konfigurerbara via en Policy).

Du kan konfigurera inställningarna för ESET Full Disk Encryption via policyn i ESET Security Management Center, ESET PROTECT On-Prem eller ESET PROTECT: välj Policyer > Ny policy > Inställningar > välj ESET Full Disk Encryption-produkten i listrutan.

Här kan du skapa önskad EFDE-konfiguration:

note

De policyalternativ som är tillgängliga för macOS markeras med efde_policy_macos.

1.Under Krypteringsalternativ – > Läge för fulldiskkryptering aktiverar du inställningen Aktivera kryptering. Med den här inställningen aktiveras/inaktiveras kryptering på den hanterade arbetsstationen.

encryption_options

2.Under Krypteringsalternativ väljer du mellan Kryptera alla diskar eller Kryptera endast startdisk.

3.Om du vill använda stöd för Trusted Platform Module (TPM) eller stöd för OPAL självkrypterande enhet (OPAL) för krypteringen väljer du det tillämpliga alternativet baserat på maskinvaran som är tillgänglig på de hanterade arbetsstationerna.

4.Under Lösenordspolicyer -> Krav för användarlösenord anger du kraven för lösenordet före start som användaren ska använda för att logga in på sin arbetsstation.

5.Under Användargränssnitt -> Användargränssnittets element kan du slutligen ange beteendet för den EFDE-klient som ska köras på arbetsstationerna.

6.Spara policyn genom att klicka på Slutför. Tilldela inte policyn än – du kan tillämpa policyn efter att EFDE har distribuerats till klientarbetsstationen.

7.Innan du startar krypteringen distribuerar du EFDE-klienten på arbetsstationerna.

Se den fullständiga beskrivningen av konfigurationsalternativen för ESET Full Disk Encryption:

Lösenordspolicyer

Krypteringsalternativ

Användargränssnitt

Verktyg