Feilsøking

EFDE Feil/Varsel

Forklaring

Ifølge retningslinjene må en TPM brukes for å kryptere datamaskinen, men ingen TPM er til stede. En TPM 2.0 er nødvendig.

TPM er angitt som obligatorisk for kryptering av EFDE-konfigurasjonsretningslinjene. Hvis arbeidsstasjonen ikke støtter TPM 2.0, bruker du EFDE-konfigurasjonsretningslinjene uten at TPM-krypteringsstøtten er angitt som obligatorisk. Hvis TPM 2.0 støttes på arbeidsstasjonen, men visning av feilen vedvarer, kan du undersøke produktloggen for mer informasjon.

Ifølge retningslinjene må Opal brukes for å kryptere datamaskinen, men en eller flere disker støtter ikke Opal 2-protokollen.

Opal er angitt som obligatorisk for kryptering av EFDE-konfigurasjonsretningslinjene. Hvis arbeidsstasjonen ikke støtter Opal, bruker du EFDE-konfigurasjonsretningslinjene uten at Opal-krypteringsstøtten er angitt som obligatorisk. Hvis Opal støttes på arbeidsstasjonen, men visning av feilen vedvarer, kan du undersøke produktloggen for mer informasjon.

Lisensen utløper om få dager og datamaskinen vil miste beskyttelse. Når dette skjer, fjernes passordet før oppstart, og datamaskinen starter uten at du trenger autentisering. Forny lisensen for å beholde beskyttelse, eller aktiver ESET Security-produktet hvis du allerede har en fornyelsesnøkkel eller en ny lisens.

I denne tilstanden er ikke EFDE-påloggingen før oppstart nødvendig, men dataene på arbeidsstasjonen er fremdeles kryptert. Du kan enten fornye din eksisterende lisens eller dekryptere arbeidsstasjonen med dekrypteringsretningslinjer.

Lisensen har utløpt eller er ugyldig, hvilket har deaktivert før-oppstarts-autentiseringen.

Uten gyldig lisens vedvarer krypteringen på arbeidsstasjonen, men EFDE-påloggingen før oppstart er ikke lenger nødvendig før Windows-påloggingsskjermen. Aktiver produktet med en gyldig EFDE-lisens eller dekrypter arbeidsstasjonen og avinstaller EFDE-klientprogrammet.

Datamaskinen er ikke kryptert og data i hvile er ikke beskyttet.

Dette er et generelt varsel som angir at EFDE-klientprogrammet kjører, men at dataene på arbeidsstasjonen er ikke kryptert. Hvis du vil løse feilen, aktiverer og konfigurerer du EFDE.

Kryptering på datamaskinen kunne ikke starte på grunn av en feil. Kontroller systemloggen for mer informasjon.

Kunne ikke starte krypteringsprosessen. Du finner mer informasjon om feilsøking i programloggen.

Datamaskinen din er klar til å starte med kryptering, men venter foreløpig på at et før-oppstarts-passord skal konfigureres.

Denne feilen angir at det er nødvendig med brukersamhandling på arbeidsstasjonen. Det er sterkt anbefalt å angi passordet før oppstart før neste omstart, for å fortsette i krypteringsprosessen.

Datamaskinen må startes på nytt for å initiere Trygg start, for å kontrollere maskinvare- og fastvarekompatibilitet og utføre initialisering.

Etter at produktet er installert, vil denne feilmeldingen angi at neste nødvendige trinn er ny oppstart av arbeidsstasjonen, for å starte EFDE-modusen for Trygg start. Dette vil for første gang kontrollere om arbeidsstasjonen er kompatibel med EFDE og kan krypteres.

Datamaskinen startet på nytt, og Trygg start lyktes. Krypteringen startet imidlertid ikke riktig før systemet startet på nytt. Derfor vil ikke kryptering starte. Kontroller systemloggen for mer informasjon.

Trygg start-prosessen bekreftet at maskinvaren og fastvaren på arbeidsstasjonen er egnet for kryptering, men arbeidsstasjonen ble omstartet før EFDE-passordet for pålogging før oppstart ble angitt, og krypteringsprosessen avsluttes. Dette angis også i loggen for arbeidsstasjonen som: «Trygg start var tidligere vellykket, men resultatet er nå foreldet og trygg start må kjøres på nytt.»

Du kan starte Trygg start-evalueringsprosessen på tre måter:

I ESET PROTECT klikker du på datamaskinens Detaljer > Varsler > klikker på Kunne ikke starte kryptering og velger Start mislykket kryptering på nytt.

I ESET PROTECT klikker du på Regelverk og endrer regelverkets Innstillinger:

1.Slå på Aktiver kryptering for å fjerne gjeldende regelverk.

2.Slå av Aktiver kryptering for å legge til et nytt regelverk.

3.Vent til prosessen er behandlet på EFDE-klienten før du tilbakestiller Trygg start-tilstanden.

4.Slå på Aktiver kryptering for å legge til det opprinnelige regelverket på nytt.

Avinstaller og installer appen til EFDE-klienten.

Produktet er installert eller oppgradert, og du må starte datamaskinen på nytt før programvaren fungerer.

Denne feilen ble vises rett etter at produktet er nyinstallert, installert på nytt eller oppgradert, og ny oppstart av arbeidsstasjonen er nødvendig før produktet kan fortsette å fungere. Feilen bør forsvinne etter at arbeidsstasjonen startes opp på nytt.

Presentasjonsmodus er aktivert

Aktivering av presentasjonsmodus via EFDE-konfigurasjonsretningslinjene er en potensiell sikkerhetsrisiko. Hvis presentasjonsmodus er aktivert og en bruker går til en nettside eller et program som kan være problematisk eller usikkert, kan det bli blokkert. Brukeren vil imidlertid ikke se noen forklaring eller advarsel fordi brukersamhandling er deaktivert.

note

Du finner EFDE-klientprogramloggen på arbeidsstasjonen på denne plasseringen:

Windows

C:\ProgramData\ESET\ESET Full Disk Encryption\AIS\Logs\Status.html

C:\ProgramData\ESET\ESET Full Disk Encryption\AIS\Logs\efde_ais_<date>.txt

macOS

/library/application support/eset/ESET Full Disk Encryption/ais/logs/efde_ais_<date>.log

/library/application support/eset/ESET Full Disk Encryption/ais/logs/status.html

For å generere logger til støtteteamet, trenger du ESET Encryption Diagnostics-verktøyet.