Sett FDE-autentisering på pause

note

Dette alternativet er ikke tilgjengelig for EFDE for macOS-administrasjon.

warning

Når Sett FDE-autentisering på pause er aktivert på en arbeidsstasjon, starter systemet uten autentisering og er derfor ikke beskyttet mot trusler.

Sett FDE-autentisering på pause gir deg muligheten til å aktivere/deaktivere eller utsette FDE-autentiseringskravet for EFDE.

Administratoren kan bruke klientoppgaven Stans FDE-autentisering midlertidig for å deaktivere FDE-autentisering midlertidig etter at datamaskinen har startet opp.

Du kan få tilgang til klientoppgaven Stans FDE-autentisering midlertidig i administrasjonskonsollen ved å gå til Oppgaver –> Ny –> Klientoppgave og velge Stans FDE-autentisering midlertidig i rullegardinmenyen Oppgave:

Pause_FDE_task

Oppsettene:

oAntall omstarter – Her kan du angi hvor mange omstarter som er tillatt for arbeidsstasjonen for å tillate brukerpålogging på arbeidsstasjonen uten å bli bedt om å utføre FDE-autentisering.

oVelg periodealternativet: Tidsperiode – du kan angi en tidsperiode (i sekunder, minutter, timer eller dager) eller Dato og klokkeslett der arbeidsstasjonen kan startes på nytt uten noe krav om å utføre FDE-autentisering.

Pause_FDE_settings

note

Hvis oppgaven når minst én av de angitte verdiene i oppgaven, fornyes FDE-autentiseringen.

Hvis du vil gjenoppta FDE-autentiseringen før oppgaven når de(n) angitte grensen(e), kan administratoren bruke klientoppgaven Gjenoppta FDE-autentisering.

Hvis du vil deaktivere FDE-autentisering permanent i en lengre periode, kan administratoren bruke alternativet Deaktiver FDE-autentisering i EFDE-retningslinjene.

Oppsettet efde_policy_winDeaktiver FDE-autentisering finner du i EFDE-retningslinjene, under Krypteringsalternativer –> Modus for full diskkryptering.

warning

Når FDE-autentiseringen er deaktivert med oppsettet Deaktiver FDE-autentisering i EFDE-retningslinjene, deaktiveres FDE-autentiseringen til denne innstillingen er deaktivert og tatt i bruk på en bestemt arbeidsstasjon. Klientoppgaven Gjenoppta FDE-autentisering er ikke i stand til å gjenoppta FDE-autentiseringen hvis retningslinjeoppsettet Deaktiver FDE-autentisering brukes.