Legg til / fjern tastaturoppsett via kommandolinjen

Tastaturkart brukes når brukeren skal skrive inn passordet sitt under autentisering før oppstart, og når brukeren endrer passordet sitt i det grafiske brukergrensesnittet for ESET Full Disk Encryption. Ikke alle tastaturkart er identiske, så du må skille mellom dem. Med kommandolinjeparametre kan brukere legge til, fjerne og liste opp tastaturkart som er installert på systemet. Dette er nyttig hvis brukeren bestemmer seg for å legge til et tastaturkart i Windows etter at krypteringen er startet. Hvis brukere ikke legger til tastaturkartet, kan det hende at de ikke kan endre FDE-passordet i Windows, og de får uventede taster i skjermbildet for autentisering før oppstart hvis det fysiske tastaturet er endret.

important

Forutsetninger:

ESET Full Disk Encryption versjon 1.3.0.x

ESET Full Disk Encryption-installasjonen må aktiveres

Systemet må være koblet til ESET PROTECT On-Prem-konsollen via ESET Management Agent

Systemet må være kryptert eller i ferd med å bli kryptert

1.Åpne en privilegert ledetekst.

2.Naviger til C:\Program Files\ESET\ESET Full Disk Encryption, og kjør deretter kommandoen efdeais /command= med en av kommandoene add_keyboard, remove_keyboard eller list_keyboards. Du kan også bruke én kommando både for plasseringen og kommandoen: C:\Program Files\ESET\ESET Full Disk Encryption efdeais /command=add_keyboard.

Når du bruker add_keyboard-kommandoen, må du angi tastaturkartet du vil legge til via tastatur-KLID, etter kommandoen. Eksempel: efdeais /command=add_keyboard.00000809 Dette legger til tastaturoppsettet for Storbritannia på systemet.

Når du bruker remove_keyboard-kommandoen, må du angi tastaturkartet du vil fjerne via tastatur-KLID, etter kommandoen. Eksempel: efdeais /command=remove_keyboard.00000809 Dette fjerner tastaturoppsettet for Storbritannia fra systemet.

Når du bruker list_keyboard-kommandoen, trenger du ikke å angi flere parametre. Eksempel: efdeais /command=list_keyboards Dette returnerer en ren tekstvisning av tastaturkartene som for øyeblikket er installert på systemet. Du kan også legge til .json på slutten av kommandoen for å vise tastaturkartet i JSON-format.