Fejlfinding

EFDE-fejl/-advarsel

Forklaring

Ifølge politik skal der bruges en TPM til at kryptere din computer, men der findes ingen passende TPM. TPM 2.0 er påkrævet.

TPM er angivet som obligatorisk til kryptering af EFDE-konfigurationspolitikken. Hvis arbejdsstationen ikke understøtter TPM 2.0, skal du anvende EFDE-konfigurationspolitikken uden understøttelse af TPM-kryptering, der er angivet som obligatorisk. Hvis TPM 2.0 understøttes på arbejdsstationen, men fejlen fortsat vises, kan du finde flere oplysninger i produktloggene.

Ifølge politik skal Opal bruges til at kryptere din computer, men en eller flere diske understøtter ikke Opal 2-protokollen.

Opal er angivet som obligatorisk til kryptering af EFDE-konfigurationspolitikken. Hvis arbejdsstationen ikke understøtter Opal, skal du anvende EFDE-konfigurationspolitikken uden understøttelse af Opal-kryptering, der er angivet som obligatorisk. Hvis Opal understøttes på arbejdsstationen, men fejlen fortsat vises, kan du finde flere oplysninger i produktloggene.

Din licens udløber om få dage, og din computer vil ikke længere være beskyttet. Når dette sker, fjernes adgangskoden for godkendelse før start, og din computer starter uden at kræve godkendelse. Forny din licens for at forblive beskyttet, eller aktivér ESET Security Product, hvis du allerede har en fornyelsesnøgle eller en ny licens.

I denne tilstand er EFDE-logon før start ikke påkrævet, men dataene på arbejdsstationen er stadig krypteret. Du kan enten forny din eksisterende licens eller dekryptere arbejdsstationen med en dekrypteringspolitik.

Licensen er udløbet eller ugyldig, hvilket har deaktiveret godkendelse før start.

Uden en gyldig licens fortsætter kryptering på arbejdsstationen, men EFDE-logon før start er ikke længere påkrævet før Windows-logonskærmen. Aktivér produktet med en gyldig EFDE-licens, eller dekrypter arbejdsstationen, og fjern EFDE-klientprogrammet.

Din computer er ikke krypteret, og inaktive data er ikke beskyttet.

Det er en generel advarsel, der angiver, at EFDE-klientprogrammet kører, men dataene på arbejdsstationen er ikke krypteret. For at rette fejlen skal du aktivere og konfigurere EFDE.

Kryptering på din computer kunne ikke startes på grund af en fejl. Du kan finde flere oplysninger i systemloggene.

Krypteringsprocessen kunne ikke starte. Du kan finde flere oplysninger om fejlfinding i programlogfilerne.

Din computer er klar til at starte kryptering, men den venter i øjeblikket på, at der konfigureres en før start-adgangskode.

Denne fejl er tegn på, at brugerens interaktion på arbejdsstationen er påkrævet. Det anbefales på det kraftigste, at du angiver adgangskoden før start før næste genstart for at fortsætte krypteringsprocessen.

Din computer skal genstartes for at starte i fejlsikret tilstand for at kontrollere hardware- og firmwarekompatibilitet og udføre initialisering.

Når produktet er installeret, angiver denne fejlmeddelelse, at næste påkrævede trin er at genstarte arbejdsstationen for at starte EFDE i tilstanden Sikker start. Dermed kontrolleres det for første gang, om arbejdsstationen er kompatibel med EFDE og kan krypteres.

Din computer blev genstartet, og tilstanden Sikker start blev aktiveret, men kryptering kunne ikke startes korrekt, før systemet blev genstartet. Kryptering startes derfor ikke. Du kan finde flere oplysninger i systemloggene.

Når processen for sikker start har bekræftet, at hardwaren og firmwaren for arbejdsstationen er velegnet til kryptering, men arbejdsstationen blev genstartet, før adgangskoden for EFDE-logon før start blev angivet, afsluttes krypteringsprocessen. Dette vises også i arbejdsstationsloggene som: "Sikker start lykkedes tidligere, men resultatet er nu forældet, og Sikker start skal køres igen."

Du kan starte Safe Start-evalueringsprocessen ved hjælp af tre metoder:

I ESET PROTECT skal du klikke på computerens Oplysninger > Advarsler > klik på Kryptering kunne ikke startes, og vælg Prøv mislykket kryptering igen.

I ESET PROTECT skal du klikke på Politikker og ændre politikkens indstillinger:

1.Aktivér Aktivér kryptering for at fjerne den aktuelle politik.

2.Deaktiver Aktivér kryptering for at tilføje en ny politik.

3.Vent på EFDE-klientens behandling for at nulstille Safe Start-tilstanden.

4.Aktivér Aktivér kryptering for at tilføje den oprindelige politik igen.

Fjern og geninstaller EFDE-klientappen.

Produktet er blevet installeret eller opgraderet, og du skal genstarte computeren, før softwaren fungerer.

Denne fejl vises umiddelbart, efter at produktet blev installeret, geninstalleret eller opgraderet på ny, og arbejdsstationen skal genstartes, før produktet igen kan fungere, som det skal. Fejlen bør forsvinde, når arbejdsstationen er genstartet.

Præsentationstilstand er aktiveret

Der er en potentiel sikkerhedsrisiko forbundet med at aktivere præsentationstilstand via EFDE-konfigurationspolitikken. Hvis præsentationstilstand er aktiveret, og en bruger åbner et websted eller et program, der kan være problematisk eller usikkert, blokeres det muligvis. Brugeren får dog ikke vist en forklaring eller advarsel, fordi brugerinteraktion er deaktiveret.

note

Du kan finde EFDE-klientprogramlogfiler på arbejdsstationen på denne placering:

Windows

C:\ProgramData\ESET\ESET Full Disk Encryption\AIS\Logs\Status.html

C:\ProgramData\ESET\ESET Full Disk Encryption\AIS\Logs\efde_ais_<date>.txt

macOS

/library/application support/eset/ESET Full Disk Encryption/ais/logs/efde_ais_<date>.log

/library/application support/eset/ESET Full Disk Encryption/ais/logs/status.html

Hvis du vil generere logfiler til supportteamet, skal du bruge ESET Encryption Diagnostics-værktøjet.