Proxyserver instellen

In grote LAN-netwerken kan de communicatie tussen uw computer en internet door een proxyserver tot stand worden gebracht. Bij een dergelijke configuratie moeten de volgende instellingen worden opgegeven. Als u dit niet doet, kunnen geen automatische updates voor het programma worden uitgevoerd. In ESET Endpoint Security zijn de instellingen van de proxyserver beschikbaar in twee verschillende delen in de structuur van Geavanceerde instellingen.

Ten eerste kunt u de instellingen van de proxyserver configureren in Geavanceerde instellingen onder Hulpmiddelen > Proxyserver. Als u de proxyserver op dit niveau opgeeft, worden algemene instellingen voor de proxyserver gedefinieerd voor heel ESET Endpoint Security. Parameters hier worden gebruikt door alle modules die verbinding met internet vereisen.

U kunt instellingen voor de proxyserver op dit niveau opgeven door Proxyserver gebruiken te selecteren en vervolgens het adres van de proxyserver in te voeren in het veld Proxyserver, samen met het poortnummer van de proxyserver.

Als voor communicatie met de proxyserver verificatie is vereist, selecteert u Proxyserver vereist verificatie en geeft u een geldige gebruikersnaam en een geldig wachtwoord op in de desbetreffende velden. Klik op Proxyserver detecteren om proxyserverinstellingen automatisch te detecteren en in te vullen. De in internet-opties voor Internet Explorer of Google Chrome opgegeven parameters worden gekopieerd.

note

OPMERKING

U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord handmatig opgeven bij de instellingen voor Proxyserver.

Gebruik een directe verbinding wanneer de proxyserver niet beschikbaar is: als ESET Endpoint Security is geconfigureerd voor verbinding via proxy en de proxy is onbereikbaar, dan omzeilt ESET Endpoint Security de proxy en communiceert het direct met ESET-servers.

Proxyserverinstellingen kunnen ook worden opgegeven bij Geavanceerde instellingen (Geavanceerde instellingen > Bijwerken > Profielen > Updates > Verbindingsopties door Verbinding maken via een proxyserver te selecteren in het vervolgkeuzemenu Proxymodus). Deze instellingen zijn van toepassing op het gegeven updateprofiel en worden aanbevolen voor laptops die vaak updates van de detectie-engine van externe locaties ontvangen. Zie Instellingen voor geavanceerde update voor meer informatie over deze instellingen.

PROXY_SERVER