ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Zaštićeni pregledač

Zaštićeni pregledač je dodatni sloj zaštite osmišljen da zaštiti finansijske podatke tokom transakcija na mreži.


important

Sistem reputacije ESET LiveGrid® mora da bude aktiviran (podrazumevano aktiviran) kako bi se obezbedio pravilan rad zaštite u vidu Zaštite pregledača.

Da biste konfigurisali ponašanje zaštićenog pregledača, otvorite Napredno podešavanje > Zaštite > Zaštićeni pregledač.

Možete da koristite sledeću opciju konfiguracije zaštićenog pregledača:

  • Zaštiti sve pregledače – Svi podržani veb-pregledači se pokreću u zaštićenom režimu. Ovo vam omogućava da pregledate internet, pristupite internet bankarstvu i obavljate kupovine na mreži i transakcije u jednom zaštićenom prozoru pregledača bez preusmeravanja.

icon_section Osnovno

Zaštita Veb pregledača

Aktivirajte funkciju Zaštiti sve pregledače da biste pokrenuli sve podržane pregledače u zaštićenom režimu. Ovo vam omogućava da pregledate internet, pristupite internet bankarstvu i obavljate kupovine na mreži i transakcije u jednom zaštićenom prozoru pregledača bez preusmeravanja.

Režim instalacije proširenja – U padajućem meniju možete da izaberete koja proširenja smeju da se instaliraju u pregledaču koji štiti ESET: Promena režima instalacije proširenja ne utiče na prethodno instalirana proširenja pregledača:

  • Osnovna proširenja – Samo najvažnija proširenja koja je razvio određeni proizvođač pregledača.
  • Sva proširenja– Sva proširenja koja podržava određeni pregledač.

Obezbeđeni Veb pregledač

Napredna zaštita memorije – Ako je aktivirano, memorija zaštićenog pregledača se štiti od provere koju vrše drugi procesi.

Unapređena zaštita podataka – Ako se aktivira, korisnik pregledača koji štiti ESET biće zaštićen od provere od strane drugih aplikacija.

Zaštita tastature – Ako je ova opcija aktivirana, informacije koje se unose u obezbeđeni veb-pregledač putem tastature biće skrivene od drugih aplikacija. Na taj način se povećava zaštita od programa za krađu lozinki.

Okvir pregledača – Ako se deaktivira, informativno obaveštenje u pregledaču i zeleni okvir oko pregledača biće sakriveni.

Lista dozvoljenih u okviru Zaštite pregledača – Upravljajte datotekama dodatim na listu dozvoljenih u okviru zaštite pregledača.


note

U nekim situacijama, određeno interaktivno upozorenje se prikazuje samo kada postoji greška pri pravilnom pokretanju zaštićenog pregledača. Za više informacija pogledajte Interaktivna upozorenja.