ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Zaštita od mrežnih napada (IDS)

Zaštita od mrežnih napada (IDS) poboljšava otkrivanje zloupotreba za poznate ranjivosti. Više o zaštiti od mrežnih napada pročitajte u rečniku. Da biste konfigurisali zaštitu od mrežnih napada, otvorite Napredno podešavanje > Zaštite > Zaštita pristupa mreži > Zaštita od mrežnih napada.

Aktiviraj zaščitu pred napadi iz omrežja (IDS) – Analizira sadržaj mrežnog saobraćaja i štiti od mrežnih napada. Svaki saobraćaj koji se smatra štetnim se blokira.

Aktiviraj zaštitu od mreže botova - Detektuje i blokira komunikaciju sa zlonamernim komandama i kontrolnim serverima na osnovu tipičnih obrazaca kada je računar zaražen i neki bot pokušava komunikaciju. Više o zaštita od mreže botova pročitajte u rečniku.

IDS pravila – Ova opcija vam omogućava da konfigurišete napredne opcije filtriranja za otkrivanje nekoliko tipova napada i zloupotreba koji mogu da se iskoriste za pravljenje štete na računaru.

Svi bitni događaji koje je otkrila zaštita mreže čuvaju se u datoteci evidencije. Pogledajte evidenciju mrežne zaštite da biste pronašli više informacija.