ESET Online pomoć

Pretraga Srpski
Izaberite temu       

Anti-Phishing zaštita

Phishing je kriminalna aktivnost koja koristi socijalni inženjering (manipuliše korisnicima u cilju dobijanja poverljivih informacija). Phishing se koristi za pristup poverljivim podacima kao što su brojevi računa u bankama, PIN kodovi i slično. Za više informacija pogledajte rečnik. ESET Endpoint Security obezbeđuje anti-phishing zaštitu koja blokira veb-stranice za koje je poznato da distribuiraju takav sadržaj.

Anti-Phishing zaštita je podrazumevano aktivirana. Ovo podešavanje može da se konfiguriše u okviru opcija Napredno podešavanje > Zaštite > Zaštita pristupa vebu.

Posetite članak baze znanja da biste saznali više o Anti-Phishing zaštiti u programu ESET Endpoint Security.

Pristup veb lokaciji za phishing

Kada pristupite otkrivenoj veb-lokaciji za phishing, vaš veb-pregledač će prikazati sledeći dijalog. Ako ipak želite da pristupite Veb lokaciji, kliknite na opciju Zanemari pretnju (ne preporučuje se).

WEB_PHISHING


note

Potencijalne veb-lokacije za phishing koje su postavljene na belu listu podrazumevano će isteći nakon nekoliko sati. Da biste dozvolili trajni pristup veb-lokaciji, upotrebite alatku Upravljanje URL adresama. Izaberite Napredno podešavanje > Zaštite > Zaštita pristupa vebu > Upravljanje URL adresama > Lista adresa > Uredi i dodajte veb-lokaciju koju želite da izmenite na ovu listu.

Prijavi lokaciju za phishing

Veza Prijavi pogrešno blokiranu stranicu vam omogućava da prijavite veb-lokaciju koja je pogrešno otkrivena kao pretnja.

Druga mogućnost je da veb lokaciju prosledite putem e-pošte. Pošaljite e-poruku na adresu samples@eset.com. Upotrebite opisnu temu i navedite što više informacija o datoj veb lokaciji (npr. koja veb lokacija vas je dovela do nje, kako ste čuli za nju itd.).