ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Podešavanje ažuriranja

Redovnim ažuriranjem programa ESET Endpoint Security na najbolji način se održava maksimalna bezbednosti računara. Modul ažuriranja služi za to da i moduli programa i komponente sistema budu uvek ažurni.

Ako u glavnom prozoru programa kliknete na stavku Ažuriraj, videćete status trenutnog ažuriranja, uključujući datum i vreme poslednjeg uspešnog ažuriranja, kao i to da li je ažuriranje potrebno.

Pored automatskih ažuriranja, možete da kliknete na stavku Proveri da li postoje ažuriranja da biste pokrenuli ručno ažuriranje.

PAGE_UPDATE

Napredno podešavanje > Ažuriranje sadrži dodatne opcije ažuriranja kao što su režim ažuriranja, pristup proxy serveru i LAN veze.

Ako imate problema prilikom ažuriranja, kliknite na Obriši da biste obrisali keš memoriju ažuriranja. Ako i dalje ne možete da ažurirate module programa, pogledajte odeljak Rešavanje problema za poruku „Ažuriranje modula nije uspelo“.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

Opcija Odaberi automatski je podrazumevano omogućena u odeljku Napredno podešavanje > Ažuriranje > Profili > Ažuriranja > Ažuriranja modula. Ako za prijem ažuriranja koristite ESET server, preporučujemo vam da ovo ne dirate.

Da bi funkcionalnost bila optimalna, program mora da se ažurira automatski. Automatsko ažuriranje je moguće samo ako je unet ispravan licencni ključ u odeljku Pomoć i podrška > Aktivacija proizvoda. Ako niste uneli Licencni ključ nakon instaliranja, to možete da uradite u svakom trenutku. Detaljnije informacije o aktivaciji potražite u članku Kako da aktiviram ESET Endpoint Security.