URL-ryhmät

URL-ryhmillä voit luoda ryhmän, jossa on monta URL-linkkiä, joille haluat luoda säännön (salli / älä salli tiettyä web-sivustoa).

Luo uusi URL-ryhmä

Jos haluat luoda uuden URL-ryhmän, valitse Lisää ja kirjoita uuden URL-ryhmän nimi.

URL-ryhmää kannattaa käyttää, jos järjestelmänvalvoja haluaa luoda säännön muille verkkosivuille (valintasi mukaan estetyt tai sallitut).

Lisää URL-osoitteet URL-ryhmäluetteloon – manuaalinen

CONFIG_PARENTAL_URL_GROUP

Jos haluat lisätä uuden URL-osoitteen luetteloon, valitse URL-ryhmä ja sitten ikkunassa alaoikealta Lisää.

URL-osoiteluettelossa ei voi käyttää erikoismerkkejä * (tähtimerkki) ja ? (kysymysmerkki).

Toimialueen koko nimeä ei tarvitse kirjoittaa (http:// tai https:// ei siis ole tarpeellinen).

Jos lisäät toimialueen ryhmään, kaikki tässä toimialueessa ja kaikissa alitoimialueissa (esimerkiksi sub.examplepage.com) oleva sisältö estetään tai sallitaan URL-perustaisen toimenpidevalinnan mukaan.

Jos kahden säännön välillä on ristiriita, ja ensimmäisen säännön merkitys estää toimialueen ja toinen sääntö sallii saman toimialueen, määrätty toimialue tai IP-osoite estetään joka tapauksessa. Lisätietoja sääntöjen luomisesta on kohdassa URL-perustainen toimenpide.

Lisää URL-osoitteet URL-ryhmäluetteloon – tuonti .txt-tiedoston avulla

Valitse Tuo ja tuo URL-osoiteluettelon sisältävä tiedosto (erottele arvot toisistaan rivinvaihdolla, tiedosto voi olla esimerkiksi .txt-tiedosto UTF-8-koodauksella). URL-osoiteluettelossa ei voi käyttää erikoismerkkejä * (tähtimerkki) ja ? (kysymysmerkki).

URL-ryhmien käyttäminen Internet-käytön valvonnassa

Jos haluat määrittää tietylle URL-ryhmälle tehtävän toimenpiteen, avaa Internet-käytön valvonnan sääntöeditori, valitse URL-ryhmä avattavasta valikosta, säädä muita parametreja ja valitse sitten OK.

note

Tietyn Web-sivun estäminen tai salliminen voi olla tarkempaa kuin kokonaisen Web-sivuluokan estäminen tai salliminen. Ole varovainen, kun muutat näitä asetuksia tai lisäät luokan tai Web-sivun luetteloon.