Luokkaryhmät

Luokkaryhmät-ikkuna on jaettu kahteen osaan. Ikkunan vasemmalla puolella on luettelo luokkaryhmistä.

• Lisää – luo uusi luokkaryhmä napsauttamalla tätä.
  • Muokkaa – napsauta tätä, jos haluat muokata aiemmin luotua luokkaryhmää.
  • Poista – valitse ja napsauta, jos haluat poistaa aiemmin luodun luokkaryhmän luokkaryhmien luettelosta.

Ikkunan oikealla puolella on luettelo luokista ja alaluokista. Voit tuoda luokan alaluokat näkyviin valitsemalla luokan Luokka-luettelosta. Kaikissa ryhmissä on sekä aikuisille suunnattuja ja/tai yleisesti sopimattomia alaluokkia että yleisesti asiallisina pidettyjä luokkia. Kun avaat Luokkaryhmät-ikkunan ja valitset ensimmäisen ryhmän, voit lisätä tai poistaa luokkia ja alaluokkia asiallisista ryhmistä (esimerkiksi Väkivalta tai Aseet). Internet-sivustot, joilla on sopimatonta sisältöä, voidaan estää, tai käyttäjille voidaan kertoa kun on luotu sääntö ja ennalta määritetyt toimenpiteet.

Valintaruutuja käyttämällä voit lisätä alaluokan tiettyyn ryhmään tai poistaa sen sieltä.

CONFIG_PARENTAL_GROUP_EDIT_DLG

Seuraavassa on esimerkkejä luokista, jotka eivät välttämättä ole kaikille käyttäjille tuttuja:

• Muut – Yleensä yksityiset (paikalliset) IP-osoitteet kuten intranet, 192.168.0.0/16 jne. Kun saat 403- tai 404-virhekoodin, myös Web-sivusto on tämän luokan mukainen.
  • Ei ratkaistu – Tämä luokka sisältää Web-sivut, joita ei ole ratkaistu johtuen virheestä yhdistettäessä Internetin hallinnan tietokantaohjelmaan.
  • Ei luokiteltu – Tuntemattomat Web-sivut, jotka eivät vielä ole Internetin hallinnan tietokannassa.
  • Välityspalvelimet – Web-sivuja kuten anonymisoijia, uudelleenohjaajia tai julkisia välityspalvelimia voidaan käyttää (nimettömän) yhteyden luomiseen Web-sivuihin, joihin Internetin hallinnan sisältösuodatin normaalisti estää yhteyden.
  • Tiedostonjako – Nämä Web-sivut sisältävät suuria datamääriä, esimerkiksi valokuvia, videoita tai e-kirjoja. Niihin liittyy mahdollisesti haitallisen tai vain aikuisille tarkoitetun sisällön riski .

note

Alaluokka voi kuulua mihin tahansa ryhmään. Joitakin alaluokkia ei ole lisätty ennalta määritettyihin ryhmiin (kuten Pelit-ryhmään). Jotta halutun alaluokan voi vahvistaa Internetin hallinnan suodattimella, lisää se haluamaasi ryhmään.