Karantän

Karantän lagrar infekterade filer på ett säkert sätt. Filer som inte kan rensas, inte är säkra eller lämpliga att ta bort eller om de är felaktigt identifierade av antivirusskyddet bör sättas i karantän i ESET Endpoint Antivirus for macOS. Du kan välja vilken fil som helst att sätta i karantän, vilket rekommenderas om en fil uppträder misstänkt men inte upptäcks av antivirusskannern. Du kan skicka filer i karantän till ESET Virus Lab för analys.

Hantera objekt i karantän via terminal

Syntax: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar [OPTIONS]

Alternativ – kort form

Alternativ – lång form

Beskrivning

-i

--import

Importera fil till karantän

-l

--list

Visa lista över filer i karantän

-r

--restore=id

Återställ objekt i karantän identifierat med ID till sökväg som definieras av --restore-path

-e

--restore-exclude=id

Återställ objekt i karantän identifierat med ID och markerat med "x" i den exkluderbara kolumnen

-d

--delete=id

Ta bort objekt i karantän identifierat med ID

--restore-path=path

Ny sökväg för att återställa ett objekt i karantän till

-h

--help

Visa hjälp

-v

--version

Visa versionsinformation och avsluta

note

Återställning

Återställning är inte tillgängligt om kommandot inte körs som en privilegierad användare.

Exempel

Ta bort ett objekt i karantän med id "0123456789":

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -d 0123456789

eller

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --delete=0123456789

Återställ ett objekt i karantän med id "9876543210" till Download-mappen för den inloggade användaren och byt namn på det till restoredFile.test:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -r 9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Desktop/restoredFile.test

eller

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore=9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Desktop/restoredFile.test

Återställ ett objekt i karantän med ID "9876543210" som är markerat som "x" i den exkluderbara kolumnen till Download-mappen:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -e 9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Downloads/restoredFile.test

eller

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore-exclude=9876543210 --restore-path=/Users/$USER/Downloads/restoredFile.test

Återställ fil från karantän via terminal

1.Lista objekt i karantän.
/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar -l

2.Leta upp ID och namn för det objekt i karantän som du vill återställa och kör följande kommando:
/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/quar --restore=ID_OF_OBJECT_TO_RESTORE --restore-