Genomsökning på begäran via terminal

Syntax: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan [OPTIONS..]

Alternativ – kort form

Alternativ – lång form

Beskrivning

-l

--list

Visa genomsökningar som körs för närvarande

--list-profiles

Visa alla tillgängliga genomsökningsprofiler

--all

Visa även genomsökningar som utförs av andra användare (kräver root-behörigheter)

-r

--resume=session_id

Återuppta tidigare pausad genomsökning identifierad med session_id

-p

--pause=session_id

Pausa genomsökning identifierad med session_id

-t

--stop=session_id

Stoppa genomsökning identifierad med session_id

-s

--scan

Starta genomsökning

--show-scan-info

Visa grundläggande information (inklusive log_name) om den startade genomsökningen

--profile=PROFILE

Genomsök med vald PROFIL

--profile-priority=PRIORITET

Uppgiften körs med den angivna prioriteten.
Prioriteten kan vara: normal, lägre, lägsta, inaktiv

--readonly

Genomsök utan rensning

--local

Genomsök lokala enheter

--network

Genomsök nätverksenheter

--removable

Genomsök flyttbara medier

--exclude=FILE

Hoppa över vald fil eller katalog

--ignore-exclusions

Genomsök även exkluderade sökvägar och tillägg

odscan-verktyget slutar med en slutkod efter en avslutad genomsökning. Kör echo $? i terminalfönstret efter slutförd genomsökning för att visa slutkoden.

Slutkoder

Slutkode

Innebörd

0

Inga hot upptäcktes

1

Hot upptäcktes och rensades

10

Det gick inte att genomsöka en del filer (kan vara hot)

50

Hot upptäckt

100

Fel

Exempel

Kör genomsökning på begäran av /root/-katalogen rekursivt med genomsökningsprofilen "@Smart genomsökning" som en bakgrundsprocess:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" / &

Kör genomsökning på begäran med genomsökningsprofilen "@Smart genomsökning" avseende flera destinationer rekursivt:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" /Application/ /tmp/ /home/

Lista alla genomsökningar som körs

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -l

Pausa genomsökningen med sessions-id "15". Varje genomsökning har sitt eget unika sessions-ID som genereras när den startas.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -p 15

Stoppa skanningen med sessions-id "15". Varje genomsökning har sitt eget unika sessions-ID som genereras när den startas.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -t 15

Kör genomsökning på begäran med en exkluderad katalog /exc_dir och en exkluderad fil /eicar.com:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --exclude=/exc_dir/ --exclude=/eicar.com /

Genomsök startsektorn för flyttbara enheter. Kör kommandot nedan som privilegierad användare.

sudo /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --boot-removable