Skicka exempel

I programmets huvudfönster väljer du Genomsök i den vänstra menyn, klicka på pilikonen arrow_icon för att visa alternativet Skicka ett prov.

Med det här alternativet kan du välja en fil som beter sig misstänkt på din dator, eller en misstänkt webbplats online, och skicka den till ESET:s forskningslabb för analys.

Klicka på Skicka för att ange den fil som du vill skicka på analys. Välj först en orsak till överföringen och välj sedan filen. Dra och släpp filen eller mappen manuellt genom att klicka på filen eller mappen, flytta muspekaren till det markerade området samtidigt som musknappen hålls nedtryckt och släpp den sedan. Du kan välja att inkludera din e-postadress, vilket gör att vi kan kontakta dig om vi behöver mer information. Du behöver inte inkludera din e-postadress om du aktiverar reglaget Skicka anonymt.

Provet du skickar in måste uppfylla minst ett av följande kriterier:

Provet detekteras inte av din ESET-produkt

Provet är felaktigt identifierat som ett hot

När du klickar på Nästa kommer du till det sista steget där du uppger ytterligare information om provfilen, såsom observerade tecken eller symtom på infektion av skadlig kod och filens ursprung. Att tillhandahålla ytterligare information hjälper våra laboratorier att identifiera och bearbeta prover.

note

ESET godtar inte dina personliga filer (som du vill genomsöka efter skadlig kod) som prov. ESET:s forskningslabb utför inte genomsökningar på begäran för användare.