Loggfiler

Ändra konfigurationen för ESET Endpoint Antivirus for macOS-loggning. Du kan visa loggfilerna med ESET PROTECT On-Prem.

Så här konfigurerar du ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans:

1.I ESET PROTECT On-Prem klickar du på Policyer > Ny policy och skriver ett namn på policyn.

note

Om du vill justera inställningarna i en befintlig policy för ESET Endpoint for macOS (V7+) klickar du på den policy som du vill ändra i listan med policyer och klickar på Redigera > Inställningar.

2.Klicka på Inställningar och välj ESET Endpoint for macOS (V7+) på den nedrullningsbara menyn.

3.Justera önskade inställningar.

4.Klicka på Fortsätt > Tilldela och välj lämplig grupp med datorer.

5.Klicka på OK > Slutför.

note

Se programpreferenser för information om hur du konfigurerarESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

I Verktyg > Loggfiler kan du konfigurera följande inställningar:

Minimalt omfång för loggning

Omfånget för loggningen definierar nivån på informationen som loggfilerna innehåller.

Kritiska varningar – innehåller endast kritiska fel (det gick till exempel inte att starta antivirusskyddet).

Fel – fel som ”Fel när filen hämtades” registreras utöver kritiska varningar.

Varningar – kritiska fel och varningsmeddelanden registreras utöver fel.

Informativ – loggar alla informationsmeddelanden, inklusive framgångsrika uppdateringar och alla poster ovan.

Diagnostikposter – inkluderar information som behövs för att fininställa programmet och alla poster ovan.

Ta automatiskt bort poster äldre än (dagar) – loggposter äldre än angivet antal dagar tas bort automatiskt.

Optimera loggfiler automatiskt – när detta valts defragmenteras loggfiler automatiskt om fragmenteringsprocenttalet är högre än värdet i fältet Om antalet oanvända poster överskrider (%). Alla tomma loggposter tas bort för att förbättra prestanda och hastigheten när loggarna bearbetas. Denna förbättring märks särskilt om loggarna innehåller ett stort antal poster.

Syslog-verktyg

Syslog-verktyget är en syslog-loggningsparameter som används för att gruppera liknande loggmeddelanden. Daemon-loggar (som samlar in loggar via syslog-verktygs-daemon) kan till exempel gå till ~/log/daemon.log om detta konfigurerats. Med den nya övergången till systemd och dess journal är syslog-verktyget mindre viktigt, men kan fortfarande användas för filtrering av loggar.