ESET Hjelp på internett

Søk Norsk
Velg tema

Skanning ved behov via Terminal

Syntaks: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan [OPTIONS..]

Alternativer – kort form

Alternativer – lang form

Beskrivelse

-l

--list

Vis filer som skannes for øyeblikket

--list-profiles

Vis alle tilgjengelige skanneprofiler

--all

Vis også skanninger utført av andre brukere (krever root-rettigheter)

-r

--resume=session_id

Gjenoppta tidligere midlertidig stanset skanning identifisert med økt_id

-p

--pause=session_id

Sett skanning identifisert med økt_id på pause

-t

--stop=session_id

Stopp skanning identifisert med økt_id

-s

--scan

Start skanning

--show-scan-info

Vis grunnleggende informasjon (inkludert log_name) om den påbegynte skanningen

--profile=PROFILE

Skann med valgt profil

--profile-priority=PRIORITET

Oppgaven kjøres med angitt prioritet.
Prioritet kan være: normal, lavere, lavest, inaktiv

--readonly

Skann uten å rense

--local

Skann lokale stasjoner

--network

Skann nettverksstasjoner

--removable

Kontrollerer Flyttbare medier

--exclude=FILE

Hopp over valgt fil eller katalog

--ignore-exclusions

Skanning ekskluderte også baner og tillegg

Verktøyet odscan avsluttes med en utgangskode etter en fullført skanning. Kjør ekko $? i Terminal-vinduet etter fullført skanning for å vise utgangskoden.

Avslutningskoder

Avslutningskode

Betydning

0

Ingen trusler funnet

1

Trussel funnet og renset

10

Noen filer kunne ikke skannes (kan være trusler)

50

Trussel funnet

100

Feil

Eksempel

Kjør skanning ved behov av /root/-katalog rekursivt med "@Smart scan"-skanneprofil som bakgrunnsprosess:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" / &

Kjør skanning ved bestemmelsessted med "@Smart scan"-skanneprofil angående flere mål rekursivt:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" /Application/ /tmp/ /home/

Vis alle kjørende skanninger

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -l

Sett skanningen på pause med økt-id «15». Hver skanning har sin egen unike økt-ID som genereres når den startes.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -p 15

Stopp skanningen med økt-id «15». Hver skanning har sin egen unike økt-ID som genereres når den startes.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -t 15

Kjør skanning ved behov med en ekskludert katalog /exc_dir og en ekskludert fil: /eicar.com:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --exclude=/exc_dir/ --exclude=/eicar.com /

Skann oppstartssektoren for flyttbare enheter. Utfør kommandoen nedenfor som en privilegert bruker.

sudo /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --boot-removable