Internet-käytön suojaus

Internet-käytön suojaus valvoo, että Web-selaimien ja etäpalvelinten välinen tietoliikenne noudattaa HTTP (Hypertext Transfer Protocol) -sääntöjä.

Voit käyttää verkkosuodatusta määrittämällä HTTP-tiedonsiirron ja URL-osoitteiden porttinumerot.

Web-protokollat

Web-protokollat-osiossa voit ottaa HTTP-protokollan tarkistuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä sekä määrittää HTTP-tiedonsiirrossa käytettävät porttinumerot. Oletusarvoisesti ennalta määritetyt porttinumerot ovat 80, 8080 ja 3128.

URL-osoitteiden hallinta

URL-osoiteluettelot-osassa voi määrittää estettävät, sallittavat ja tarkistuksesta pois jätettävät HTTP-osoitteet. Estettyjen osoitteiden luettelossa olevia Web-sivustoja ei voi avata. Pois jätettyjen osoitteiden luettelossa olevat Web-sivustot avataan tarkistamatta niitä haittaohjelmien varalta.

Voit aktivoida sallittujen, estettyjen tai ohitettavien osoitteiden luettelon valitsemalla yhden ja ottamalla Luettelo aktiivinen -asetuksen käyttöön. Jos haluat ilmoituksen, kun avaat luettelossa olevaa osoitetta, valitse Ilmoita, kun otat käyttöön.

Voit käyttää luetteloissa erikoismerkkejä * (tähti) ja ? (kysymysmerkki). Tähti korvaa minkä tahansa merkkijonon, ja kysymysmerkki korvaa minkä tahansa symbolin. Sinun tulisi olla erityisen varovainen määritettäessä poissuljettuja osoitteita, koska luettelossa tulisi olla vain luotettavat ja turvalliset osoitteet. Varmista myös, että symboleita * ja ? käytetään oikein.