Sähköpostisovelluksen suojaus

Sähköpostisovelluksen suojaus – tämän avulla voi hallita POP3- ja IMAP-protokollien kautta vastaanotettavaa sähköpostiliikennettä. Saapuvien viestien tarkistuksessa ESET Endpoint Antivirus for macOS käyttää kaikkia ThreatSense-tarkistusmoduulin kehittyneitä tarkistustapoja. POP3- ja IMAP-liikenteen tarkistaminen ei ole riippuvainen käytetystä sähköpostisovelluksesta. Käytettävissä ovat seuraavat asetukset:

Sähköpostiprotokollat

Tässä kohdassa voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä POP3- ja IMAP-protokollien kautta vastaanotettavan sähköpostiliikenteen tarkistuksen.

POP3-protokollan tarkistus

POP3-protokolla on laajalti käytössä oleva protokolla, jolla vastaanotetaan sähköpostiviestejä sähköpostiasiakasohjelmalla. ESET Endpoint Antivirus for macOS suojaa tätä protokollaa riippumatta siitä, mikä sähköpostiasiakasohjelma on käytössä.

Tämän toiminnon sisältävä suojausmoduuli käynnistetään automaattisesti järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, ja se on sitten aktiivisena muistissa. Varmista, että moduuli on käytössä, jotta protokollasuodatus toimii oikein. POP3-protokollaa tarkistetaan automaattisesti, eikä sähköpostiohjelmaa tarvitse määrittää uudelleen. Oletuksena kaikki portin 110 tietoliikenne tarkistetaan, mutta muita tietoliikenneportteja voi lisätä tarvittaessa. Porttinumerot on erotettava pilkuilla toisistaan.

Jos otat POP3-protokollan tarkistuksen käyttöön, koko POP3-tietoliikennettä valvotaan haittaohjelmien varalta.

IMAP-protokollan tarkistus

IMAP (Internet Message Access Protocol) -protokolla on toinen sähköpostien noutoon käytetyistä protokollista. Sillä on joitakin etuja POP3:een verrattuna. Esimerkiksi useat asiakasohjelmat voivat muodostaa yhteyden samanaikaisesti samaan postilaatikkoon ja ylläpitää viestin tilatietoja, kuten sitä, onko viesti luettu, onko siihen vastattu vai onko sen poistettu. ESET Endpoint Antivirus for macOS suojaa tätä protokollaa käytettävästä sähköpostisovelluksesta riippumatta.

Tämän toiminnon sisältävä suojausmoduuli käynnistetään automaattisesti järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, ja se on sitten aktiivisena muistissa. Varmista, että IMAP-protokollan tarkistus on käytössä, jotta moduuli toimii oikein. IMAP-protokollaa valvotaan automaattisesti, eikä sähköpostiohjelmaa tarvitse määrittää uudelleen. Oletuksena kaikki portin 143 tietoliikenne tarkistetaan, mutta muita tietoliikenneportteja voi lisätä tarvittaessa. Porttien numerot on erotettava pilkulla.

Jos otat IMAP-protokollan tarkistuksen käyttöön, kaikkea IMAP-tietoliikennettä valvotaan haittaohjelmien varalta.

Sähköpostitunnisteet

Voit liittää tunnisteviestin sähköpostin alaviitteeseen sähköpostitunnisteiden avulla. Kun sähköposti on tarkistettu, viestiin voidaan lisätä ilmoitus tarkistuksen tuloksista. Tunnisteviestit ovat hyödyllisiä, mutta viestin turvallisuutta ei voida päätellä niiden perusteella, sillä ne saatetaan jättää pois ongelmallisista HTML-viesteistä. Lisäksi eräät uhat voivat lisätä väärennetyn tunnisteviestin sähköpostiviestiin. Käytettävissäsi ovat seuraavat asetukset:

oSähköpostin vastaanottaminen ja lukeminen vain tunnistamisen yhteydessävain haittaohjelmia sisältävät sähköpostit merkitään tarkistetuksi.

oKaikkiin tarkistettuihin sähköposteihintunnisteviestit lisätään kaikkiin tarkistettuihin sähköposteihin.

oEi koskaan – tunnisteviestejä ei lisätä viesteihin lainkaan.

Lisää huomautus viruksen tartuttamien vastaanotettujen ja luettujen viestien otsikkoon – Valitse tämä, jos haluat lisätä uhkavaroituksen tartunnan saaneisiin sähköpostiviesteihin. Tämän toiminnon avulla tartunnan saaneita sähköposteja voi suodattaa kätevästi. Se lisää vastaanottajan uskottavuutta, ja jos tartunta havaitaan, se sisältää arvokkaita tietoja tietyn sähköpostin tai lähettäjän uhkatasosta.

Tunnistun sähköpostiviestin otsikkoon lisättävä teksti – Muokkaa tätä mallia, jos haluat muokata viruksen tartuttaman viestin otsikon huomautuksen muotoa.

ThreatSense-parametrit

Tarkistustoiminnon lisäasetusten avulla voit määrittää puhdistustasot, tarkistusasetukset ja tarkistuksessa ohitettavat tiedostotunnisteet.